Woontrends

Woontrends 2021: ‘Brave Ground’ verkozen tot interieur kleur van het jaar


Brave Ground is een neutrale basiskleur die vertrouwdheid, geloof en hoop brengt. Zo wordt deze kleur door verschillende trendwatchers omschreven. Sterker nog, Brave Ground is ‘the courage to embrace change’, met name de moed om verandering te omarmen. Het afgelopen jaar was inderdaad voor iedereen een bewogen jaar. De kleuren in ons interieur zullen ons helpen om deze veranderingen in het leven het hoofd te bieden. Hoe integreer jij Brave Ground in je woning? Hoe haal jij het beste uit je interieur?

Brave Ground als basiskleur

Brave Ground is moeilijk in woorden te omschrijven. Je moet het zien en dan heb je zoiets van ‘ow ja, dat is het’. Het is een tint tussen bruin en grijs, een vleugje chocoladekleur, een diepe aardekleur. Van deze kleur vertrek je om je interieur in te richten. Brave Ground is met diverse kleuren te combineren. En dat mag best ook in je woning terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan lichtblauw, okergeel, groen, rood of geel. Gebruik rijkelijk de poederkleuren die we de laatste jaren al in de interieurs zagen. Laat het vooral natuurlijke kleuren zijn die je met Brave Ground combineert.

Creëer een organische omgeving

Brave Ground is van nature uit een organische kleur. Het is de kleur van de aarde. Met deze tint creëer je makkelijk een organisch interieur. Kies voor naturel houten meubelen en stoffen zoals jute, wol en katoen. Ook metalen zoals messing, koper en brons passen uitstekend bij Brave Ground. Deze materialen nog eens een extra warme toets aan je interieur.

Brave Ground in elke kamer van je woning

De rust die je verkrijgt door voor Brave Ground te kiezen, trek je gewoon door over heel je woning. Brave Ground past in elke kamer. Je gaat hierin zo ver als je zelf wilt. Kies bijvoorbeeld één muur in Brave Ground en de andere muren in een contrasterende kleur. Of kies zowel voor je muren als voor je overgordijnen of stoffen meubelen deze mooie kleur Brave Ground. Hoe meer je van deze tint in huis halt, hoe rustiger de sfeer wordt.