Lekker wonen

Waarom jij een elektrisch laadpaal aan huis wil

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto. Er is een toename te zien voor zowel elektrisch leasen als voor de verkoop van elektrische auto’s. De voordelen zijn dan ook groot. Een elektrische auto rijdt geluidloos, heeft geen benzine nodig om te rijden en is bovendien natuurlijk een stuk beter voor het milieu. Waar mensen niet gelijk aan denken is het feit dat je niet meer naar het tankstation hoeft te tanken. Afhankelijk van hoeveel je onderweg bent zal je toch geregeld naar het tankstation moeten, en dit is vaak niet de meest favoriete bezigheid van mensen. Een elektrische auto met een laadpaal voor de deur is daarom dan ook ideaal! De voordelen van een elektrische laadpaal aan huis zie je hier!

Nooit meer naar het tankstation

Elektrisch laden is een stuk goedkoper en bovendien duurzamer dan benzine tanken bij het tankstation. In de nacht kan je gewoon thuis tegen goedkoop tarief je auto opladen. Vaak krijg je ook nog korting wanneer je in de nacht je auto oplaadt. Daarvoor hoef je bovendien geen snel lader te hebben aangezien de meeste auto’s binnen een aantal uur al vol zitten. Waar je bij het tankstation moet wachten tot je een keer aan de beurt bent, heb je thuis altijd de mogelijkheid om je auto op te laden. 

Goedkoper

Thuis je auto opladen is goedkoper dan wanneer je dit onderweg doet. Vooral snel laden onderweg kan je veel meer geld kosten dan wanneer je thuis in de nacht je auto oplaad. Daarnaast zijn er vermoedens dat de prijzen van openbaar oplaadpalen kunstmatig hoog worden gehouden, waardoor de prijzen daarvan alleen maar sneller stijgen. In het begin betekent een laadpaal thuis een grote investering, maar eentje die zich op termijn zeker gaat terugbetalen. 

Voorwaarden

Ook voor mensen die een elektrische auto zakelijk leasen is een privé laadpaal aan huis een mogelijkheid. Als je in het bezit bent van een eigen parkeerplaats zijn er diverse mogelijkheden. Maar ook voor bewoners van appartementencomplexen zijn er mogelijkheden voor bijvoorbeeld laadpalen in een parkeergarage. Tot slot, als er geen mogelijkheid is voor laden op eigen terrein kan je bij jouw gemeente een aanvraag doen voor een openbare laadpaal bij jou in de buurt.