Lekker wonen

Schilderijen bij een romantische inrichting


Er zijn tegenwoordig ontzettende veel woonstijlen. Je hoeft het maar een keer te googelen en je komt woonstijlen tegen waar je nog nooit van gehoord hebt. Toch zijn er nog een aantal klassieke woonstijlen zoals de romantische woonstijl. Deze woonstijl bevat vaak hele lichte en zachte tinten zoals licht bruin, beige, wit en oud roze. In de romantische woonstijl wordt vaak gewerkt met houten meubels omdat hout goed past bij die kleuren. In deze woonstijl kun je ook perfect een mooi schilderij toevoegen aan je interieur. Met deze woonstijl is er genoeg keuze in schilderijen. Hieronder staan een aantal tips bij het uitkiezen van een schilderij.

Rustgevende schilderijen
Je kunt er voor kiezen om een rustgevend schilderij te plaatsen in je interieur. Je kunt dan denken aan een mooi boeddha schilderij. Boeddha schilderijen brengen de rust uit het verre Oosten zo in je huiskamer. Bij een boeddha schilderij staan harmonie en spiritualiteit centraal. Boeddha schilderijen vind je vaak in lichte tinten en passen daarom ontzettend goed bij een romantische inrichting.

romantisch-schilderij

Schilderijen in lichte tinten
Bij een romantische woonstijl is het mooi om een schilderij te kiezen in de kleuren van je interieur. Komt de kleur beige veel terug in je interieur dan is het mooi om een schilderij te kiezen met een beige tint erin. Het is ook mooi om te kiezen voor een schilderij in een beige tint met één wat fellere kleur erin zoals hieronder staat afgebeeld.

Fotokunst schilderijen
Een foto kunst schilderij is echt betoverend. Het lijkt net alsof je echt op de plek staat van de afbeelding. Hierbij heb je ontzettend veel keuze in afbeeldingen. Bij een romantische woonstijl is het mooi om een afbeelding te kiezen van een landschap. Ook hierin is de keuze enorm. Je kunt kiezen voor een afbeelding van het strand, de duinen, de zee of juist voor een afbeelding van het bos of van een meer. Als je een dierenliefhebber bent, kun je ook kiezen voor een afbeelding van een indrukwekkende olifant of tijger.

Schilderijen komen in allemaal verschillende soorten en maten, maar het belangrijkste van het uitzoeken van een schilderij is dat jij het schilderij mooi vindt!

Wat ook mooi staat in een romantische inrichting is een vloerkleed. We geven je daarom graag meer informatie over het belang van vloerkleden in je interieur.