Lekker wonen

Lekker wonen begint met een veilig huis

In een mooi ruim huis wonen kan natuurlijk erg fijn zijn, maar vergeet niet ook om jouw belangrijke thuishaven te beveiligen tegen ongewenst bezoek. Wat kan je het beste ondernemen om je huis veiliger te maken?

Sloten

Een van de eerste zaken die je moet aanpakken zijn de sloten van je deuren. Het beste kan je een goed cilinderslot kopen om inbrekers het erg moeilijk te maken. Daarbij kan je het beste ook je ramen meenemen als daar makkelijk in geklommen zou kunnen worden. Des te meer hindernissen er zijn die inbrekers vertragen, des te groter is de kans dat ze het hazenpad kiezen.

Alarmsysteem

Nog een goed middel om af te schrikken is een alarmsysteem te plaatsen. Je kunt dit bij meerdere deuren installeren om zo diverse punten veilig te hebben. Er zijn vele systemen te koop en je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Wanneer er wat gebeurt weet meteen de straat dat er bezoek is, waardoor inbrekers snel op de vlucht zullen gaan. Er zijn ook alarmsystemen die het geluid van een hond nabootsen, ook dat kan een schrikeffect teweeg brengen.

Bewakingscamera’s

Voor je eigen gevoel kan naast het hebben van een alarmsysteem een bewakingscamera ook een veiig gevoel hebben. Je slaat beelden haarscherp op en kan je huis ook op afstand in de gaten houden. Dankzij een app wordt je op de hoogte gehouden als er beweging is in je huis. Wanneer je bewakingscamera’s goed in beeld laat komen, kan dat voor inbrekers al een teken zijn om het even verderop gaan zoeken.

Keurmerk

Wanneer je huis goed is beveiligd kan je een politiekeurmerk plaatsen wat ook weer ongewenst bezoek een tweede keer laat nadenken voor ze wat proberen bij jou. Hiervoor moet je wel aan enkele eisen voldoen zoals het hebben van gecertificeerde sloten op alle ramen en deuren. Ook moet je rookmelders hebben en zijn er nog andere zaken van toepassing. Op deze manier zul je wel met een geruster hart kunnen slapen.