Lekker wonen

Vloerkleed onderhouden met kinderen

Je kent het wel, je ziet een leuk vloerkleed, maar tegelijkertijd vraag je je af of het vloerkleed eigenlijk wel zo geschikt is met jouw kinderen die af en aan de kamer rondrennen en springen. Hoe zorg je ervoor dat het vloerkleed enige tijd mooi blijft?

Laagpolig

Een hoogpolig kleed kan een warme en mooie uitstraling geven, maar eigenlijk is het juist een plek waar heel veel viezigheid in kan huisvesten. Het beste kan je dus voor een laagpolige variant gaan. Zo heb je ook net wat minder onderhoud aan je vloerkleed en oogt het materiaal ook niet snel lelijk doordat er zo vaak over is gelopen.

Grootte

Hoewel je graag een leuk mooi kleed wilt hebben, kan het verstandig zijn om de grootte te beperken. De kans is dan uiteraard groter dat het vies wordt met kinderen. Wellicht staan meerdere kleine kleedjes erg leuk in huis.

Stofzuigen

Je vloerkleed stofzuigen is een belangrijk stukje dagelijks onderhoud wat je moet doen. Vooral als je voor een hoogpolig vloerkleed kiest, daar kan veel stof in huisvesten. Bij deze varianten is het ook verstandig om deze regelmatig uit te kloppen buiten, alleen stofzuigen is dan niet voldoende. Bij een laagpolig vloerkleed is dat minder vaak nodig.

Vlekken

Ongelukjes zijn al erg snel gebeurt. Leg het tapijt in ieder geval op een plaats waar het minst gedronken en gegeten wordt. Liever hou je het dus niet bij de eettafel. Mocht er toch een ongeluk gebeuren, zorg dan dat je er snel bij bent. Er zijn diverse tips om je kleed schoon te krijgen afhankelijk wat er geknoeid is. Limonade is meestal niet zo erg: even een sopje erover en het oogt weer netjes. Wanneer je te lang wacht, kunnen vlekken er mogelijk moeilijker uit gaan.

Afspraken maken

Zorg dat je ook duidelijke afspraken maakt met je kinderen. Hoewel je ze lekker hun gang wilt laten gaan, wil je ze ook bewust maken dat ze er op letten dat ze niet alles omgooien. Zo voorkom je dat je dagelijkse je mooie kleed moet gaan schrobben.