Lekker wonen

Plinten maken een vloer pas echt af


Er komt ontzettend veel kijken bij de inrichting van een huis. Er wordt vaak veel aandacht besteed aan het interieur, de vloer en de kleur van de muren. Deze elementen spelen allemaal een grote rol wanneer je kijkt naar de uitstraling van een kamer in huis. Maar het is goed om ook aandacht te besteden aan de basiselementen: de elementen die in élk huis aanwezig zijn en waarmee je veel meer kunt bereiken dan je nu wellicht denkt. Door goed na te denken en te kijken naar de verschillende mogelijkheden rond het gebruik van plinten, kun je een kamer namelijk pas écht helemaal afmaken.

Plinten kiezen die bij jouw huis passen

Wanneer het om plintjes gaat, denken de meeste mensen aan het wegwerken van de naden tussen de vloer en de muur of de naden tussen de verschillende delen van de muur in een hoek. Maar je kunt veel meer met plinten dan alleen maar de naden wegwerken. Door goed te kijken naar het aanbod tijdens het plinten kopen, kun je de opties vinden die precies passen bij jouw huis en jouw inrichting. Brede, rustieke plinten voor een landelijk huis of juist een smalle variant kopen voor een moderne woonkamer waarin je geen overdreven aandacht wilt hebben voor deze afwerking. Het is allemaal mogelijk en het zijn keuzes waar je gerust wat meer tijd voor uit mag trekken. Het kan namelijk een enorm verschil maken zonder dat je complete muren moet verven of het complete interieur moet vervangen. De plinten zijn er namelijk altijd.

Plinten kopen of zelf maken?

Zelf plinten maken is niet meer aantrekkelijk. Wanneer je kiest voor plinten kopen, weet je zeker dat zij in elke ruimte bij elkaar passen en dat de afmetingen exact gelijk zijn. Daarnaast is er een breed aanbod aan verschillende plinten te vinden, waardoor er zeker varianten zijn die bij jou passen. Denk ook alvast na over de montage van de plinten. Heb je het gereedschap in huis om de plinten zelf te bevestigen en heb je de kit? Of wil je liever iemand inhuren die ervaring heeft met het bevestigen van plinten? Zelf doen bespaart uiteraard aanzienlijk in de kosten, maar het werk uitbesteden zorgt ervoor dat je er zelf geen omkijken naar hebt en er geen tijd voor in hoeft te plannen. Kies je voor de juiste plinten, dan maak je niet alleen je vloer helemaal af. Je zorgt er ook voor dat jouw huis de uitstraling krijgt die jij altijd al wilde.