Woontrends

Tips voor een moderne woonkamer

De woonkamer is dé plaats waar je met familie en vrienden samenkomt om te genieten van een hapje of drankje, bij te praten of gewoon samen te zijn. Steeds meer richten huishoudens hun woonkamer modern in: de tijden gaan immers vooruit en een landelijke inrichting is al lang niet meer zo populair als een strak, stijlvol interieur.

Niettemin kan het soms moeilijk zijn om precies die sfeer te creëren die je wil hebben, en daarom is het dan ook handig als je gebruik kan maken van enkele tips. Het zit hem in de details, ook bij de moderne inrichting van je woonkamer!

De beste tips voor de inrichting van een moderne woonkamer

De woonkamer is als het ware het centrum van je woning. Er zijn dan ook ontelbare manieren om deze een moderne uitstraling te geven. Enkele handige tips:

1. Ga voor natuurlijke, maar sobere elementen

Gewoon omdat je woonkamer modern is, wil nog niet zeggen dat deze saai en koud moet zijn. Kies dus gerust voor natuurlijk meubilair in warme kleuren. Veel mensen denken dat de kamer hierdoor meteen landelijk of zelfs klassiek gaat ogen maar niets is minder waar – zolang je de juiste keuzes maakt. Varieer dus gerust een beetje en voeg hier en daar een natuurelement toe, maar hou het wel elementair en overdrijf niet met versieringen en franjes! Maak het niet te gek, maar hier en daar een mooie kamerplant misstaat zeker niet.

2. Led lampen voor een strak, modern licht

Led lampen zijn pas echt onmisbaar in een modern interieur, juist omdat ze zo’n uniek licht creëren dat perfect inspeelt op de strakheid van de woonkamer. Zo kan je led lampen als spots aan het plafond hangen maar ook andere types lampen zijn natuurlijk mogelijk. Een goede keuze zijn Sylvania led lampen, die je woonkamer meteen in een modern jasje steken en toch een gezellig, huiselijk licht creëren.

3. Kies de juiste kleuren

Tenslotte spelen ook de kleuren in de woonkamer een grote rol bij de sfeer die gecreëerd wordt. Het spreekt voor zich dat een moderne woonkamer best niet alle kleuren van de regenboog bevat, hoewel het ook niet nodig is om alles in één tint grijs te houden. Je mag dus gerust wat variëren en hier en daar een andere kleur kiezen, maar zorg er wel voor dat dat een uitzondering blijft!