Lekker wonen

Ongediertesoorten die lekker wonen flink kunnen verpesten


Lekker wonen is een doel dat iedereen met een eigen woning zal nastreven. We doen dit onder andere door het interieur van de woning en de tuin mooi en comfortabel in te richten. De doelstelling is een woning creëren waar je na een lange en vermoeide dag werken met een lekker gevoel thuiskomt. Dit gevoel wordt nog beter als je lieftallige gezin thuis op je zit te wachten. Het lekker wonen kan echter flink verpest worden als er zich ongenode gasten in je woning bevinden. Verschillende soorten ongedierte bijvoorbeeld die alleen maar overlast veroorzaken. In samenwerking met een professionele ongediertebestrijder noemen we een aantal ongediertesoorten die lekker wonen flink kunnen verpesten.

Muggen die nachtrust verstoren

Waarschijnlijk het meest beruchte plaaginsect ter wereld is de mug. Gelukkig dragen de muggen in Nederland geen dodelijke ziektes bij zich, zoals wel het geval is in andere delen van de wereld. Toch is het een ongedierte die je gevoel van lekker wonen flink kan verpesten. Bijvoorbeeld als muggen je nachtrust verstoren door irritant te zoemen naast je oor en jeukende muggenbulten door hun beten te veroorzaken. Een paar muggen kan je nog wel met een klamboe of DEET van je lijf houden. Als er echter sprake is van een muggenplaag dan is de hulp van een ongediertebestrijding vereist om het probleem bij de bron aan te pakken.

Gevaarlijke wespen rond je woning

Nu we het toch over zoemende en vliegende insecten hebben moeten we ook de wesp vermelden. Wespen kunnen potentieel gevaarlijk zijn voor mensen die allergisch zijn voor hun steken. Gevaarlijke wespen rond je woning is daarom een probleem waar je het liefst zo snel mogelijk van verlost wordt om nadien weer lekker te kunnen wonen. Als er zich in de tuin, schuur of op zolder een wespennest bevindt dan is een professionele ongediertebestrijder nodig om deze veilig te verwijderen. Een wespennest verwijderen is een taak die je beter niet zelf kan aannemen door het gevaar die agressieve wespen kunnen vormen.  

Bedwantsen tussen je beddengoed

Een minder bekende ongediertesoort die voor de nodige overlast kan zorgen is de bedwants. Deze piepkleine insecten die zich graag tussen het beddengoed bevinden komen echter steeds vaker voor in Nederland. Net als muggen zuigen zij het bloed van mensen en veroorzaken jeukende bulten op de huid. Bedwantsen zullen bij de meeste mensen misschien beter bekend staan onder de naam bed bugs. Het is een zeer beruchte ongediertesoort omdat zij zeer moeilijk te bestrijden zijn. Een ongediertebestrijding is noodzakelijk om verdere verspreiding door de woning tegen te gaan en het bedwantsen bestrijden effectief te laten verlopen.