Tuinen

Genieten in de schaduw

We kunnen er niet meer omheen, de zomer is nu écht begonnen! Geniet jij ook zo van de zomerse temperaturen? We vieren massaal de lange zomeravonden in de tuin en op het terras. Ook in eigen land kan er aangenaam vakantie worden gevierd. De één vindt de warmte heerlijk, de ander zoekt toch liever een plekje in de schaduw. En laten wij daar nou de perfecte oplossing voor hebben!

Naast alle prachtige tuinmeubelen in de tuin, misstaat een mooie parasol ook zeker niet. Ideaal om een heerlijke plek in de schaduw te creëren. Maar welk type parasol past bij jou?

Welke parasol past het best bij jouw tuin of terras?

Een staande parasol of zweefparasol?
Een staande parasol heeft de mast in het midden en is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en afmetingen. Bijvoorbeeld met een draaimechanisme of een katrolsysteem waarmee je de parasol eenvoudig openklapt.

Daarnaast kun je ook kiezen voor een vrijhangende zweefparasol. Het voordeel van deze parasol is dat de voet naast een tafel of loungeset kan worden geplaatst waardoor je meer schaduw creëert met een minder grote parasol. Sommige parasols kun je kantelen voor meer schaduw en sommige zweefparasols kunnen zelfs 360 graden om hun eigen as draaien waardoor de parasol eenvoudig met de zon kan meedraaien.

Een ronde of vierkante parasol?
Je hebt al even kennis kunnen maken met zowel een staande parasol als een zweefparasol. Nu kun je gaan nadenken of jouw voorkeur uitgaat naar een ronde of vierkante parasol. Uiteraard is het belangrijk om te bepalen welke vorm jij het mooist vindt, daarnaast zitten er ook aantal voor- en nadelen aan de verschillende vormen.

Met een vierkante parasol van 300x300cm creëer je een groter schaduwoppervlak dan met een ronde parasol van 300cm. Doordat de hoeken wegvallen mis je dus net een stukje extra schaduw. Ben je van plan om de parasol bij een diningset of tafel te plaatsen? Dan is het vaak handig om te kiezen voor een ronde parasol. Doordat de baleinen van een vierkante parasol langer zijn is het vaak lastig om de parasol boven de tafel in te klappen.

Nóg meer voordelen
Naast dat een parasol bescherming biedt tegen felle zonnestralen en zorgt voor sfeer op je terras, houdt een parasol ook warmte vast. Als de parasol overdag lekker in de zon heeft gestaan, zal deze ook ’s avonds de warmte vasthouden. ’s Avonds kan het soms flink afkoelen waardoor je ook dan heerlijk van de buitenlucht kunt genieten! Heb jij jouw favoriete parasol al uitgezocht?