Slaapkamer

De voordelen van donzen dekbedden

Echte donzen dekbedden zijn niet te evenaren. Je mag nog een heel goed synthetisch dekbed hebben van de hoogste kwaliteit, het kan niet tippen aan de voordelen van een echt donsdeken. Wij zochten voor jou een aantal argumenten waarom je voor een donsdeken, en niet voor een synthetisch deken, zou gaan.

Met dons haal je de natuur in huis

Dons is in de natuur bedoeld als isolatielaagje. Het zit op de borst van watervogels en zorgt ervoor dat de eieren tijdens het broeden warm blijven. Wat kun je beter hebben als warmte-isolator voor je eigen bedje? Sommige dons-fanaten houden zelfs hun donsdeken in de zomer op hun bed. Het isoleert zowel kou als warmte!

Dons is licht

‘Zo licht als een veertje’ geldt hier helemaal! Dons is ultra licht en daardoor ideaal om grote oppervlakken zoals slaapzakken en donsdekens mee op te vullen. Als je onder een donsdeken ligt, voel je haast niet dat er iets op jou ligt. Sommige mensen moeten zelfs even wennen als ze overschakelen van een gewoon deken naar een donzen dekbed. Maar het is bewezen: het is zalig slapen onder dons.

Dons zorgt voor circulatie

Omdat er tussen het dons veel lucht zit, is een donzen dekbed perfect vochtregulerend. Het is ideaal voor mensen die snel zweten tijdens de slaap. Je bed blijft ‘s nachts fris en zuiver, waardoor je slaapcomfort aanzienlijk verhoogt.

Weet wat je koopt

Wist je dat er sinds 2001 een regelgeving bestaat die zegt dat producenten de inhoud van je donsdeken moeten vermelden? De consument heeft het recht te weten wat er precies in zijn donsdeken zit. Zo moet bijvoorbeeld de origine en kleur van het dons, en ook de samenstelling en verhouding veren-dons vermeld worden op het etiket. De donzen dekbedden die je bijvoorbeeld bij Whitecloudz vindt, voldoen aan deze wetgeving. Dit geldt eveneens voor de hoofdkussens van Whitecloudz. Zo kun jij perfect kiezen voor welk donsdeken je gaat.

Dons, veren of een combinatie?

Laat je goed adviseren over welk dekbed voor jou geschikt is. Er bestaan dekbedden gevuld met dons, gevuld met veren of een combinatie van deze twee. Elk dekbed heeft andere eigenschappen. Keuze genoeg, maar kies het perfecte dekbed voor jou!