Lekker wonen

10 geweldige ideeën voor jouw badkamer


2019 heeft tot nu toe veel nieuws gebracht op het gebied van interieur. Voor de woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer zijn er veel trendy ideeën bovengekomen. Wij hebben een lijstje gemaakt met de leukste ideeën voor jouw badkamer!

1. Rechthoekige make-upspiegels met afgeronde hoeken

De afgeronde rechthoek is koning in 2019. Het voelt als de volgende stap na de grote cirkelspiegel die de laatste jaren de overhand had en waar we nog steeds erg van houden. Het is eenvoudig, met strakke en tegelijkertijd zachte lijnen, de perfecte middenweg tussen de cirkelspiegel en de rechthoekige spiegel.

2. Zwevende badkamermeubels

Zwevende badkamermeubels zijn hip. Het duurde even voor er écht mooie modellen kwamen op dit gebied en misschien kwam het daarom wel niet meteen in. Maar nu zijn ze er dan: lekker modern en visueel echt de kers op de taart. Zwevende badkamermeubels worden van allerlei materialen gemaakt, zoals hout. 

3. Wastafel op pootjes

Voor een grote badkamer zijn deze wastafels misschien niet ideaal, maar mooi zijn ze zeker. Deze trendy badkamermeubels zorgen voor een heel ruimtelijk gevoel dankzij het open ontwerp. Het ontwerp is eigenlijk een kruising tussen traditioneel en modern. Verrassend is dat er vandaag de dag veel verschillende materialen worden gebruikt voor een wastafel op pootjes. 

4. Een zwevend toilet

Een zwevend toilet heeft eigenlijk eenzelfde verhaal als de zwevende badkamermeubels. Het zwevende toilet werd tot voor kort eigenlijk alleen in moderne huizen geplaatst, maar won sneller terrein dan de zwevende badkamermeubels. Dit is hét toilet van 2019. 

5. Kranen aan de zijkant

Een kraan in het midden van de wasbak? Welnee, dat is verleden tijd. De kranen van 2019 worden aan de zijkant geplaatst, wat niet alleen praktisch is, maar ook heel mooi. Doe maar lekker anders en laat zien dat je een eigen stijl hebt!

6. Een drempelloze douche

Een douche zonder drempel was vroeger echt ondenkbaar. Het water mocht natuurlijk niet de hele badkamer door lopen. Maar vandaag de dag is dat heel eenvoudig op te lossen met een aflopend gedeelte in je douche. Dat ziet er strak uit!

7. Een glazen douchewand van vloer tot plafond

Natuurlijk hoeft de douchewand niet zo hoog te zijn, maar het is wel stijlvol. In 2019 zien we steeds vaker deze trend waarbij het glas van vloer tot plafond reikt. Het maakt je badkamer groter en zorgt bovendien ervoor dat er beslist geen druppels over de douchewand gaan. 

8. Lange smalle tegels 

Lange smalle tegels zijn nog niet zo lang populair en deze trend zet zeker door in het nieuwe jaar. De lange smalle tegel is eigenlijk het verfrissende zusje van de klassieke metrotegel. De modellen zijn allebei geweldig, maar de smallere variant heeft nu net even iets meer.

9. Gepolijst nikkel

Nikkel, maar dan net even chiquer? Kies dan voor gepolijst nikkel. Je badkamer wordt hierdoor net een beetje warmer. Het materiaal komt zachter over dan chroom, eigenlijk een zusje van nikkel als we het over interieur hebben. Zo ziet je badkamer er als een spa uit.

10. Marmer

In 2019 is marmer of een andere duurzame steensoort precies wat jij nodig hebt voor je badkamer. Natuurlijk kost het een aardige duit, maar je kiest beslist voor een kunstwerk. Moeder natuur in huis halen is tijdloos en bij marmer kun je erop vertrouwen dat het lang meegaat.