Lekker wonen

Tover je badkamer om van chaos tot spa

Een badkamer kan heel makkelijk een zootje worden. Een verzameling aan (half)lege tubes en flessen, tandenborstels en een oud en verfrommeld douchegordijn dat ooit bij de kleuren van de meubels in je badkamer paste. Niet echt een plek om aan het eind van de dag lekker tot rust te komen en de stress van de dag van je af te wassen. Hierbij wat inspiratie om van jouw badkamer om te toveren van chaos tot spa waar je heerlijk kunt ontspannen.

Opruimen

Misschien passen de kleuren van de meubels nog steeds wel bij het douchegordijn, maar valt het gewoon niet op met al die handdoeken, verpakkingen, los slingerende sokken en wasmanden. Het is tijd eens flink op te ruimen en alles weer op z’n plaats te zetten waar het in eerste instantie hoorde. Geef spullen een plekje, als ze die nog niet hadden en zorg ervoor dat de meeste rommel uit het zicht is. Dat geeft al een heleboel rust.

Kleuren

Welke kleuren doen jou aan een spa denken? Gebruik vooral zachte tinten die om niet te veel aandacht vragen. Geen tijd voor een grote verbouwing? De kleuren kun je ook veranderen door een ander kleur douchegordijn, wc-bril, of schilder de deurtjes van de kastjes eens of de radiator. Kan een heel verfrissende sfeer geven. Vooral als de laatste opknapbeurt al heel lang geleden was.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen doen ons denken aan de natuur en dat geeft rust. Daarnaast zijn het duurzame materialen die alles behalve goedkoop ogen. Verwerk natuurlijke materialen in bijvoorbeeld meubels voor je badkamer en gebruik echte katoenen handdoeken. Een leuk houten plankje om ze op te leggen, of voor onder de spiegel bijvoorbeeld.

Verlichting

De verlichting is in elke ruimte heel erg belangrijk. Hangt er in jouw badkamer een tl-buis? Dan kun je nog zoveel mooie meubels voor je badkamer kopen, het zal nooit een spa worden. Zorg ervoor dat het licht niet te fel en koud is. En wat altijd magie in de badkamer brengt: kaarsen. Of je nu wel of niet een bad hebt, jezelf (of een ander) wassen met kaarslicht blijft heel bijzonder!

Planten

Ze zuiveren de lucht en doen het vaak extra goed in een vochtige omgeving. Zorg er wel voor dat ze genoeg licht kunnen krijgen, dat hebben ze echt nodig. Heb jij geen raampje in jouw badkamer? Kies dan voor een ander leuk (natuurlijk) decoratie accessoires, zoals een bijzonder gevormde boomstronk. Vooral leuk als het hand- of zelfgemaakt is!