Tuinen

De perfecte onderhoudsarme tuin

Vrijwel iedereen vindt het heerlijk om in de zomer te genieten van een prachtige tuin. We zijn immers graag buiten als de zon schijnt. Tuinieren is echter niet voor iedereen weg gelegd. In dit artikel vindt je vijf tips voor het creëren van de perfecte, onderhoudsarme tuin. Zo kun jij ook genieten van een prachtige tuin.

Een groot terras

Een terras is een must in elke tuin. Je moet immers wel een plek hebben om lekker te kunnen zitten. Als je geen groene vingers hebt kun je het beste kiezen voor een lekker groot terras. Tegels vragen namelijk om weinig onderhoud. Gewoon één keer per jaar met een hogedrukreiniger de tegels afspuiten. Makkelijker kan bijna niet.

Geen echt gras, maar kunstgras

In tegenstelling tot gewoon gras is een gazon van kunstgras nagenoeg onderhoudsvrij. Gewoon gras moet in de zomerperiode één of zelfs twee keer per week gemaaid worden. Bovendien moet het besproeid worden, moet het gras bemest worden en moet er regelmatig bij worden gezaaid. En dan nog zullen er lelijke plekken ontstaan. Soms gaan hele stukken gras zonder reden ineens dood of ontstaan er gele plekken. Met kunstgras heb je van dat alles geen last. Een kunstgrasgazon is altijd mooi strak en groen. Wanneer je dus geen zin hebt om je gazon wekelijks te onderhouden kies dan voor een kunstgrasgazon.

Weinig planten of kunstplanten

Kunstplanten zijn een goed alternatief voor echte planten. Ze hebben nooit voeding, water of onderhoud nodig. Kunstplanten blijven altijd mooi, ook wanneer ze wekenlang geen aandacht krijgen. Ideaal dus als je niet van tuinieren houdt.

Een schutting van hardhout of kunststof

Een schutting biedt veel privacy. Als je lekker wilt kunnen genieten in je tuin is het plaatsen van een goede schutting dus bijna noodzakelijk. Zeker wanneer je bijvoorbeeld in een rijtjeswoning woont. Schuttingen van hardhout of van kunststof vragen veel minder onderhoud dan schuttingen van geïmpregneerd hout. Bovendien ziet een schutting van hardhout er super chic uit.

Gebruik grind

Lege stroken in je tuin en bloembakken kun je het beste opvullen met grind. Het is wel belangrijk om daar eerst worteldoek onder te leggen. Als je dit niet doet moet je alsnog regelmatig onkruid wieden. Grind kun je kopen in vrijwel alle bouwmarkten of in een speciale grindhandel.