Lekker wonen

Hoe kies ik de juiste leveranciers uit voor internet, tv en bellen?

Heb je besloten om te verhuizen en zit je nu met de vraag wie jouw nieuwe leveranciers moeten zijn voor internet tv en telefonie? Vraag jij je af of de prijzen echt sterk verschillen en wat de valkuilen zijn waarop je moet letten? Daar verhuizen op zichzelf al stressvol genoeg is, volgt hier een lijst om het zoeken naar de juiste leveranciers wat makkelijker te maken. Want we kunnen je alvast verklappen. De prijzen verschillen enorm en de kwaliteit is bijna overal hetzelfde. Alles in 1 vergelijken kan je dus veel geld besparen.

Diensten huidige provider op nieuw adres

Net als jouw gas, licht en waterleveranciers, kun je bij een verhuizing ook jouw internet, tv en telefonie abonnement stopzetten en overstappen naar een andere provider, Wat je hierbij in acht moet houden is dat je ver voor de dag van verhuizing controleert wat jouw provider jou te bieden heeft op je nieuwe adres (doe de postcodecheck). Soms kan het zo zijn dat je bijvoorbeeld op een ander adres een minder snelle internetsnelheid hebt. Als je niet tevreden bent met de diensten je jouw huidige provider aan jou kan leveren op jouw nieuwe adres, dan kan je kiezen om over te stappen. Het is belangrijk dat je hierbij kijkt naar de voorwaarden van het afgesloten contract. Dit zijn voorwaarden als contractduur en opzeggingstermijnen.

Opzegtermijn

De meeste abonnementen die je kan afsluiten lopen een jaar. Vaak kun je na dit jaar het contract maandelijks vrij opzeggen. Hiervoor volgt wel een termijn van 30 dagen. Wil je graag naar een nieuwe provider overstappen? Vaak is het zo dat de nieuwe provider dit zelf voor jou regelt met de oude provider. Zo word jij al ontlast van alle zorgen.

Internet

Overstappen van internet was vroeger een heel gedoe. Veel mensen bleven daarom jarenlang bij dezelfde internet aanbieder, omdat ze overstappen teveel gedoe vonden. Echter is daar de laatste jaren veel verandering in gekomen. Internet vergelijken is makkelijker dan ooit. Je ziet tegenwoordig binnen 1 minuut de aanbieders die het best aansluiten bij jouw wensen. Daarna maak je een keuze en binnen no time ben je overgestapt zonder zorgen. 

Tv

Als je gebruik maakt van kabel tv dan kun je aan je provider makkelijk de verhuizing doorgeven. Je moet dan de instellingen veranderen, maar behoudt dezelfde decoder. Als je verhuisd buiten het dekkingsgebied, dan moet je overstappen en wordt alles vervangen. 

Bellen

Maak je gebruik van een vaste lijn dan is het handig om nummerbehoud aan te vragen. Dit doe je door bij je nieuwe provider het huidige nummer op het aanvraagformulier in te vullen en aan te geven dat je deze wilt houden. Hiervoor moet je wel in dezelfde net regio wonen. Verhuis je bijvoorbeeld van Rotterdam naar Den Haag dan kun je hetzelfde nummer niet behouden, omdat jij je buiten de net regio van Rotterdam bevindt.

De voordelen van overstappen bij een verhuizing

Een verhuizing is een goede kans om naar een andere provider over te stappen. Het kan namelijk zo zijn dat je een goedkopere provider vindt, of een provider met betere diensten, zoals sneller internet en meerdere tv zenders. Soms krijg je ook cashback garanties bij de overstap of een aantal maanden een lager maandbedrag. Dit kan uitlopen tot wel 6 maanden, dat jij een lager maandbedrag betaalt. Over een jaar tijd is dat een aardige besparing.

Om te weten welke diensten providers bieden en wat de kosten hiervan zijn kun je ook gebruik maken van de handige prijsvergelijkingswebsite. Met het gebruik van de filter kun je aangeven welke diensten jij wilt. Je krijgt dan een overzicht van alle providers die aan jouw wensen voldoen en ook de bijbehorende prijzen. Handig is om nadat je een keuze hebt gemaakt toch even de provider te bellen om te kijken als alles wel klopt.