Woontrends

Het aankleden van je woonkamer, vergeet dit niet!


Ben je op zoek naar inspiratie voor een sfeervolle woonkamer?

Op een leuke manier de woonkamer inrichten vinden veel mensen maar lastig. En dat terwijl het gezellig aankleden van het huis eigenlijk vrij eenvoudig is. Als je maar goed nadenkt en de nodige inspiratie hebt. Vaak kun je met een paar simpele ingrepen het interieur al een stuk levendiger en vrolijker maken. Maak gebruik van onze tips en kleedt jouw woonkamer ook leuk en sfeervol in!

1. Maak de woonkamer persoonlijk met leuke fotolijsten

Een interieur zonder persoonlijke tintjes is saai en in gezellig. Zorg er daarom voor dat je de woonkamer persoonlijk maakt. Dit kan door charmante en gezellige fotolijsten van Fotolijsten-online.nl op te hangen. Hierin kun je de mooiste foto’s ophangen van jezelf en jouw partner, jullie gezin of fraaie vakantiekiekjes. Ververs het fotomateriaal geregeld, zodat de afbeeldingen up-to-date en actueel blijven.

2. Kleurige kussentjes op de bank

Door een loungebank, hoekbank of lekker zittende hangbank in de woonkamer te plaatsen, creëer je een plek waar jij en je geliefden lekker tot rust kunnen komen. Maar alleen een bankstel, onder accessoires is eigenlijk best eentonig. Door wat vrolijke, kleurige kussentje aan te schaffen, wordt de bank een plek waar je lekker kunt zitten, liggen en loungen.

3. Gezellige verlichting doet je meer genieten

Denk goed na over de verlichting in de woonkamer. Door een aantal led-lampen te kopen, bijvoorbeeld dimbare spotjes in het plafond, wordt het in de kamer een stuk aangenamer. Je ziet en geniet dan meer. Een idee is ook een knus leeshoekje in de kamer te creëren. Dit kan heel gemakkelijk. Door een staande lamp in een hoek van de kamer neer te zetten, samen met een klein tafeltje en een relaxfauteuil, is dit snel geregeld. Probeer h plekje te maken in de buurt van een boekenkast. Zo hoef je niet te ver te lopen om jouw favoriete boek te lezen.

4. Een lekker warm vloerkleed

Niks is er fijner dan op gure herfstdagen en ijskoude winterdagen op je sokken en/of sloffen over een lekker warme vloer te lopen. Door een groot hoogpolig vloerkleed in de kamer neer te leggen, is dit snel en gemakkelijk te realiseren. Vloerkleden met hoogpolige bedrading zijn lekker warm aan de voeten. Zeker als je een houtkachel of open haard hebt en het kleed daarbij in de buurt legt.