blog

Zorg voor ontspanning op de werkvloer


Wanneer je de gehele dag aan het werk bent, is ontspanning soms wel even goed. Alle focus gericht op werk, de concentratie die je altijd maar hebt, het is soms goed om even te ontspannen. Zo heb je natuurlijk de koffie- en lunchpauze waar je even tot rust kunt komen, maar zo zijn er ook andere dingen te doen. Neem je collega’s mee en daag ze uit voor een spelletjestoernooi. Ga voor een wedstrijdje tafeltennis of gooi eens een pijltje op het dartbord. In dit blog krijg je drie tips die jouw even kunnen verlossen van alle werkdruk!

Organiseer een eigen darttoernooi

Hebben jullie allemaal een beetje skills op het gebied van darten? Dan is er niets leuker om een darttoernooi te organiseren. Ga met een lijst langs al je collega’s en vraag wie er mee wilt doen met het toernooi. Iedere werkdag, na 17:00, speel je een wedstrijd in een knock-out fase. Iedereen een wedstrijd gegooid? Plan op de vrijdagmiddag de halve finales en de finale in. Zo heb je iedere week een dartkoning en is er iedere week motivatie om die eer te overwinnen. Wordt jij de dartkoning van jouw bedrijf?

Plaats een voetbaltafel in de kantine

Tijdens de lunch kun je natuurlijk gewoon simpel een broodje met een glas melk nemen. Om de sfeer een beetje op te vrolijken start je een groepsgesprek, waar wat is er nu leuker dan een potje voetbal op de voetbaltafel. Voor bedrijven zijn er aparte voetbaltafels te verkrijgen die prima in de kantine passen.

Om al die spellen een beetje spannend te houden, kun je bepaalde regels opstellen. Wanneer er bijvoorbeeld gewonnen wordt zonder tegendoelpunt, zou de verliezer een bepaalde opdracht kunnen doen. Je kunt het zo gek maken als je maar wilt. Van trakteren op de lunch tot een middag niets mogen zeggen. Met deze regels heb je plezier op de werkvloer!

Doe eens een potje tafeltennis

Ben je niet zo van de tafeltennis of het spelen op een voetbaltafel? Het geeft helemaal niets, je kunt namelijk ook kiezen voor tafeltennis. Bij tafeltennis zou je tevens dezelfde regels op kunnen stellen bij een verlies. Wanneer je verliest en geen punten hebt gescoord, moet je bijvoorbeeld kruipend onder de tafel door.

Nu zul je misschien denken dat dit echt helemaal nergens op slaat. In de realiteit blijkt het eigenlijk helemaal geen slecht idee te zijn. Je leert collega’s op een andere manier kennen en zult veel gaan lachen met collega’s. Ideaal om even je hoofd leeg te maken en jezelf weer volop te kunnen concentreren na deze break!