Lekker wonen

4 Tips voor badkamervloeren


Het productassortiment met vloeren voor badkamer is groter dan ooit. Voor kopers is het dus niet makkelijk om de knoop door te hakken. Om je toch enigszins te helpen, geven we hieronder vier tips voor de selectie van badkamervloeren.

Tip 1: bekijk alle alternatieven

De meeste mensen kiezen voor een tegelvloer in hun badkamer. Want tegels zijn erg onderhoudsvriendelijk. Bovendien is het aanbod bijzonder groot, van natuursteen tot keramisch, van vierkant tot zeshoekig.

Toch zijn er nog andere opties. Zoals parket. Een houten vloer geeft de badkamer een warme uitstraling. We raden wel aan om geen eiken planken te kopen, maar bamboehout. Dit parket is veel beter bestand tegen vocht – wat niet onbelangrijk is in een badkamer. Laminaat is ook een goed alternatief.

Wil je een moderne inrichting? Probeer dan eens een gietvloer. Deze vloerbekleding wordt ter plaatse gestort en wordt na uitharding één geheel. Op het vlak van waterdichtheid is er geen betere keuze.

Tip 2: zorg voor een waterdichte afkitting

In een badkamer is het belangrijk om de overgang tussen wand- en vloertegels goed waterdicht te maken. Vooral in en rond het bad en de douche. Want water vindt altijd een weg.

De makkelijkste manier om een goede afdichting te garanderen, is door middel van een siliconenkit. Die is elastisch, waardoor ze mooi de spleet tussen de tegels opvult. Goed om te weten: er zijn verschillende kleuren. Op deze manier kan je de kit afstemmen op je tegels en voegen.

Tip 3: voorkom slipgevaar

Een natte badkamervloer is erg glad. Jaarlijks gebeuren er honderden ongelukken met mensen die net uit de douche komen, uitschuiven en iets breken. Daarom is het een goed idee om een badmat op de vloer te leggen. Dat verhoogt de veiligheid in je badkamer.

Tip 4: vermijd trendkleuren

Elk jaar zijn er wel enkele trends in de interieurwereld. Toch laat je die best links liggen wanneer je badkamervloeren koopt. Want trends veranderen nu eenmaal vrij snel. Want vandaag hip is, is binnen enkele jaren oubollig. Koop dus vloeren in neutrale tinten, en geef kleur aan je badkamer door middel van decoratiestukken. Die kan je makkelijker aanpassen na verloop van tijd.