Woontrends

Zomer woontrends 2014


Zodra het zonnetje voor het eerst sinds de winter is gaan schijnen merk je dat iedereen een stuk vrolijker is. Het is dan ook niet voor niets dat vele mensen de woning zo snel mogelijk in zomerse sferen brengt. Net zoals ieder jaar worden er een aantal woontrends gesignaleerd door Hornbach. Zij doen al jarenlang onderzoek en komen nu met de volgende zomer woontrends 2014: Free Spirit, Green House, Golden Classic en High Elegance.

Free Spirit

Free Spirit is een woontrend van 2014 voor vrijdenkers die waarde aan zowel een creatieve ruimte als een gemeenschappelijke werkplaats hechten. Bij Free Spirit moet men denken aan bureaulampen aan de muur, oppervlakken bewerkt met schoolbordverf en vintagestoelen en allerlei felle kleuren. De kleur Cherry Tomato, Saling Grey en Riviera Blue smelten in deze leefwereld perfect samen.

Green House

Voor het moderne gezin kwam Hornbach met de Green House trend, waarbij geborenheid van de persoonlijke woonsfeer verbonden wordt met de buitenwereld door middel van grote ramen en natuurlijke materialen. Moderne gezinnen zien graag planten in grote sierpotten en behang met natuurpoëzie. Kleuren als weelderige Emerald Green en het crèmekleurige Mint Delight domineren onder het wooncredo ‘natuurlijkheid’.

Golden Classic

Warmte en geborgenheid maar zeer zeker niet ouderwets. Dat is de Golden Classic, kenmerkend voor deze leefwereld zijn de luxe uitstraling en tegelijkertijd huiselijk sfeer. Denk aan goud- en kopertinten, hoogpolig wit tapijt en een moderne kroonluchter. Grote ruimtes, schuiframen en vouwgordijnen in abrikoos leggen de basis.

High Elegance

Hou je meer van glitz en glamour, ga dan voor de woontrends 2014 High Elegance. Hanglampen in opgeruimde, lichte en gezellig ogende ruimtes zullen de aandacht trekken. Hele lichte meubels en een zacht tapijt op een houten vloer creërt een hemels gevoel. Door geraffineerde texturen en kleurwisselingen krijgen muren en oppervlakken een extra dimensie toegewezen. Denk aan kleuren als Comfort Grey, Pink Copper en stralend Clear White in de woonkamer.