Verbouwen

Waar op letten bij het inhuren van een aannemersbedrijf


Een aannemer inhuren voor de verbouwing van je huis doe je niet even snel. Als het gaat om het verbouwen van je huis wil je je eerst goed oriënteren op bepaalde zaken. Het is immers een klus die je meestal maar één keer in je leven laat uitvoeren. Ten eerste is het belangrijk dat je je goed oriënteert op het gebied van wet- en regelgeving betreffende de verbouwing. Niet geheel onbelangrijk is de zoektocht naar geschikte bedrijven om de verbouwing voor te bereiden en uit te voeren. Er gaan namelijk belangrijke keuzes vooraf, voordat er ook maar iets aan werkzaamheden zijn verricht.

Eisen en wensen

Ga na wat je persoonlijke eisen zijn en zoek uit of laat je adviseren of deze wensen realiseerbaar zijn. Let op de bouwtechnische realisatie, maar natuurlijk ook de financiële. Is het allemaal mogelijk, zorg dan dat je wensen duidelijk in kaart worden gebracht. Wanneer dit is gebeurt kun je op zoek naar de uitvoerende partijen

Keuze van de aannemer

Wanneer je plannen hebt om je bestaande huis te laten verbouwen, dan is het in vrijwel alle gevallen nodig om een aannemer in te schakelen. In Nederland is het zo dat een gewoon klussenbedrijf dit soort werkzaamheden absoluut niet mag uitvoeren. Een gespecialiseerd bedrijf is nodig om de bouwwerkzaamheden uit te voeren en te coördineren. Er mag namelijk geen risico gelopen worden dat er na de verbouwen het huis niet aan alle voorschriften voldoet of dat het niet veilig is.

Vergelijk offertes

Het is op internet mogelijk om op voorhand verschillende offertes op te vragen en te vergelijken. Je vult dan je adresgegevens in en je stelt je opdracht op. Tot slot vul je je contactgegevens in en je zult verschillende offertes gratis en vrijblijvend ontvangen.

Wees vooral niet te gehaast als het erop aankomt dat je een aannemer moet inhuren.