Tuinen

Tuinaanleg en hoveniersbedrijven


Wist u dat een mooie tuin de waarde van je huis doet stijgen? Een tuin wordt niet voor niets gezien als het verlengstuk van je huis. Een overwoekerde tuin zorgt voor een rommelige indruk, terwijl een professioneel ingerichte tuin juist opvalt. Als je je afvraagt wat een mooie tuin aanleggen zal kosten, vraag je je dan ook af wat het zal opleveren.

Tuinaanleg kosten

Gemiddelde bekeken kost het aanleggen van een tuin €50 tot €100 per vierkant meter. Dit is inclusief de verrichten arbeidsuren en het gebruikte materiaal. Het aan te leggen materiaal zal veel verschil maken, zo kost een stenen terras een stuk meer dan wanneer er een grasveld moet worden aangelegd.

Zelf doen of door een hoevenier?

Mensen met groene vingers kiezen er wellicht liever voor om zelf in de tuin te werken. Vaak omdat ze het leuk vinden, maar vooral omdat dat in de kosten scheelt. Helaas heeft niet iedereen groene vingers of een drukke baan waardoor ze er geen tijd voor hebben. Een hovenier inschakelen die je tuin aanlegt levert snel resultaat. Alles wat u voor ogen ziet wordt binnen enkele dagen aangebracht. Als een hovenier een tuin wilt aanleggen, zal hij een tuinontwerp nodig hebben. Dit kun je zelf maken, maar er zijn ook hoveniersbedrijven die je hierin kunnen adviseren of op basis van je eisen en wensen zelf een tuinontwerp kunnen maken.

Wanneer een tuin aanleggen?

Je zult misschien denken dat je een tuin het beste in de zomerperiodes kan laten aanleggen. Het is echter fijner als je in de herfst of winter al een deel van je tuin kunt laten aanleggen, zodat je hier in het voorjaar al van kan genieten. Omdat er meerdere mensen zo over denken zijn veel hoveniersbedrijven in deze periode erg druk. Natuurlijk ben je nooit aan een bepaalde periode gebonden om je tuin aan te laten leggen. Een tuinman kan alleen niet aan het werk wanneer de grond bevroren is.