Woontrends

Alle soorten natuursteen voor je aanrecht


keukenbladWanneer men een nieuwe keuken wil, kiest men steeds vaker voor het renoveren van hun bestaande keuken. Een nieuw werkblad van natuursteen is de meest in het oog springende verbetering, die een oude keuken direct een nieuwe look zal geven. Vandaar dat we ons in dit artikel richten op de verschillende materialen waaruit een natuurstenen aanrechtblad kan bestaan.

De keuken centraal

Voor veel mensen is de keuken het kloppend hart van het huis. Hier worden doorgaans dagelijks meerdere malen eten in bereid. De sfeer in de keuken is bepalend, want in een goede sfeer voelen mensen zich positief. Om dit te bereiken is het werkblad een belangrijke factor. Maar ook voor het praktische gedeelte is natuursteen een goede keuze voor je keuken. De materialen zijn stuk voor stuk hoogwaardig en hebben allen hun eigen uitstraling.

De verschillende materiaalsoorten

Er zijn vier soorten natuursteen verkrijgbaar voor keukenbladen. Allereerst is er graniet, dit is de bekendste soort. Graniet combineert de hardheid van het blad naadloos met mooie natuurlijke motieven. Dan komt composiet, een natuursteensoort waar meestal kleurpigmenten en andere effecten aan worden toegevoegd. Dit is perfect voor de strakkere keukens.
Wil je een blad met een echte industriële hardheid en structuur, ga dan voor keramiek, de krachtpatser van de werkbladen. Zeer strak en bestand tegen zelfs chemicaliën. Tot slot is er terrazzo, een ambachtelijke, warme soort die haar roots heeft in Italië.

Het ligt dus puur aan je persoonlijke voorkeur welke soort uiteindelijk het beste past in jou keuken. De verschillen in materiaal zorgen al voor een uitgebreid palet aan keuze, en elke materiaalsoort heeft ook weer verschillende uitvoeringen. Nu de verschillen van deze materialen duidelijk zijn hebben we de materiaalkeuze in ieder geval hopelijk wat makkelijker gemaakt.