Woontrends

De woonkamer inrichten


De woonkamer is de leukste plaats van het huis en die wil je daarom helemaal naar je eigen smaak ingericht hebben. De woonkamer inrichten kan nog best lastig zijn, sommige mensen hebben een grote woonkamer en sommige mensen hebben iets minder ruimte in de woonkamer. Toch is de woonkamer de plaats in het huis waar je het meeste tijd doorbrengt. Iedereen heeft zijn eigen smaak en de ene heeft liever een ruimtelijke woonkamer en de ander liever een hele knusse woonkamer. Het is belangrijk van te voren goed vast te stellen wat het beste bij jou past. In dit artikel vind je een aantal handige tips om je woonkamer helemaal naar je smaak in te richten.

Moodboard voor inrichten woonkamer

Een moodboard kan heel goed helpen bij het samenstellen van de woonkamer. Dit is een bord waarop je allemaal foto’s en plaatjes plakt die te maken hebben met de sfeer die jij graag in je woonkamer wilt hebben. Alles wat bij jou stijl past kan je hierop kwijt en zo heb je een soort voorbeeld van hoe de woonkamer eruit komt te zien.

De woonkamer verven

Wanneer je de woonkamer gaat aanpakken komt er natuurlijk een nieuw kleurtje op de wanden. Hou er rekening mee dat als je kiest voor kleuren die op dit moment in de mode zijn, dat je hier misschien over een paar jaar op uit gekeken bent. Verder is het geheel afhankelijk van smaak, welke kleuren je het liesft hebt. Wil je een lichtere woonkamer dan kies je uiteraard voor de lichtere verf-kleuren.

Belangrijkste elementen eerst

In een woonkamer heb je altijd een aantal vaste objecten, zoals de tafel, bank, stoel, kasten en televisie. Het is verstandig deze er als eerste in te zetten en hierna pas de accessories. Zo kan je gelijk zien hoeveel ruimte je nog over hebt voor alles. Want misschien vind je de woonkamer al redelijk druk of juist nog te ruimtelijk. Denk ook na over voldoende opbergruimte, je wilt namelijk niet dat de post en andere rommeltjes rondslingeren in je woonkamer. Koop ook niet in één keer teveel meubilair, een woonkamer kan snel te druk worden en een beetje ruimte is toch ook nog wel fijn. Je kan altijd later nog een keer terug naar de winkel om meubilair bij te kopen.

Ben je verder nog op zoek naar andere tips of interessante artikelen over inrichting? Neem eens een kijkje op: www.nieuwewonen.nl. Heb je zelf nog handige tips voor het inrichten van een woonkamer? Laat het weten in de reacties! Tevens zijn er ook mogelijkheden om zelf een artikel te schrijven en plaatsen op lekkerwonen.net/artikelplaatsen


Leave a Reply