Woontrends

Kruiklampen in een landelijk interieur


Landelijke wonen is helemaal hip! In de hedendaagse maatschappij vol stress en spanning hebben steeds meer mensen behoefte aan een woning waar ze zich compleet kunnen terug trekken en zich even kunnen afsluiten van de hectiek. De landelijke trend is mede aangewakkerd doordat deze heerlijke gemoedelijke interieurtrend prima aansluit op de doelgroep van mensen die zich graag wat in hun woning kunnen terugtrekken.

Wat houdt een landelijk interieur in?kruiklamp

De term landelijk wonen komt oorspronkelijk van het wonen op het platteland. Ook wel het wonen in een landelijke omgeving, waar men veel ruimte, privacy en direct in contact met de natuur is. Omdat het niet voor iedereen mogelijk is om te verhuizen naar een landelijke omgeving zijn, maar het landelijke wonen toch erg in trek is, zijn er veel mensen die het landelijke wonen ook in hun stadse woning in huis halen. Een landelijk interieur is te herkennen aan het veelvuldig gebruik van natuurlijke materialen. Zowel meubels, vloeren en woonaccessoires vervaardigd van natuurlijke materialen zoals hout, riet of linnen worden veelvuldig in landelijke interieurs toegepast.  In een landelijk interieur wordt veel gebruik gemaakt van de kleuren wit, gebroken wit, grijs en bruin.

De populariteit van het landelijk wonen is mede aangewakkerd door de economische crisis. Bij het landelijk wonen wordt namelijk veel gebruik gemaakt van gebruikte/ tweedehands materialen. Deze zijn vaak op rommelmarkt of bij tweedehands winkels te vinden. Het shoppen naar deze producten is erg leuk en vaak kun je voor een leuk prijsje iets ergs moois op de kop tikken. Houten meubels worden vaak opgekocht, opgeschuurd en geverfd in met whitewash kleuren.

Kruiklampen

Er zijn allerlei verschillende accessoires en meubels die bij een landelijk interieur passen. Een unieke kruiklamp zoals je die bij www.detoren.eu vind staat door zijn robuuste, authentieke uitstraling ideaal bij een landelijk interieur. Kruiklampen worden vervaardigd van oude kruiken, waterpotten, olijfpotten of cementvazen. Deze kruiken werden voorheen allemaal met de hand vervaardigd waardoor je bij het kopen van een kruiklamp zeker weet dat je een uniek item hebt. Kruiklampen zijn er in allerlei vormen en maten in verschillende kleuren. Een bijpassende lampenkap kun je eventueel zelf vervaardigen of in de winkel bestellen.