Verbouwen

Fleur je woning van buiten weer op


Lekker wonen is meer dan een knusse inrichting, een huis moet ook in een goede staat zijn. Een huis dat slecht onderhouden is zorgt er voor dat je je toch niet helemaal op je gemak voelt. Daarnaast heeft een goed onderhouden woning een geweldige uitstraling om trots op te zijn. Om je huis ook van buiten weer te laten stralen kun je een van de volgende ingrepen overwegen.

Gevel onderhouden

De eerste stap naar een goede uitstraling is het reinigen van de gevel. Gevels krijgen veel te verduren door extreme weersomstandigheden, zoals wind, sneeuw en regen. Daarnaast kunnen gevels geleidelijk aan verkleuren door uitlaatgassen, dit laat een lelijke zwarte kleur achter op de gevel en de dakpannen. Door je gevel eens in de zoveel tijd te laten reinigen laat je de buitenkant van de woning weer stralen.

Om te voorkomen dat de gevel vaak gereinigd moet worden kun je ervoor kiezen om de muur te laten impregneren. Hierdoor wordt er een waterafstotend laagje aangebracht op de gevel die tevens voorkomt dat er mossen en algen op de gevel komen. Een geïmpregneerde gevel vereist minder onderhoud en zorgt ervoor dat de mooie uitstraling langer intact blijft. Gevelbekleding
Naast het reinigen en onderhouden van de buitenkant van de woning kun je er ook voor kiezen om de gevel wat op te fleuren. Hierbij kun je denken aan gevelbekleding van kunststof of hout. Door middel van gevelbekleding geef je de gevel een nieuw uiterlijk mee en onderscheid je jouw woning van de rest van de woningen uit de straat. Ben je meer een natuurmens en houd je van duurzaamheid? Dan kun je ook kiezen voor een “groene gevel”. Groene gevels zijn gevels die bekleed zijn met plantjes of mossen. Deze worden vooraf op een plaat beplant en vervolgens wordt deze plaat aan de huidige gevel bevestigd. Groene gevels geven je huis een originele uitstraling en zijn daarnaast erg goed voor het milieu. De plantjes nemen schadelijke stoffen als CO2 op uit de buitenlucht en zetten deze om in zuurstof. Gevelbekleding brengt ook een isolerende werking met zich mee, dit zorgt voor meer energiebesparing en daarmee ook een hogere woningwaarde.

Kortom, de staat en uitstraling van je woning zijn zeker te bewerken. Het goed onderhouden van de buitenkant van de woning geeft je woning een betere uitstraling en daarmee ook een hogere woningwaarde. Zorg dus dat je woning in goede staat is en blijf zodoende lekker en comfortabel wonen.