Slaapkamer

De slaapkamer biedt meer


Het bed in de slaapkamer wordt over het algemeen gezien als een plek waar je slaapt. Maar we merken dat het tegenwoordig evengoed een mode item is geworden. Bekleding, voetpoten en boxsprings worden behalve praktisch steeds groter en luxer. De slaapkamer wordt dus niet alleen meer gezien als een plek waar je slaapt. Het begint allemaal bij het middelpunt van de slaapkamer, namelijk het bed. In dit artikel lees je over slaapkamertrends 2014.

De boxspring

Als het om ledikanten gaat heeft de boxspring over het algemeen qua luxe een voorspring gehad. Dit heeft vooral te maken met het feit dat een boxspring steviger en een chique uitstraling heeft, in vergelijking met latten en planken. Doordat de box van een boxspring uit een kern van vering, omhult door een houten frame bestaat, geeft deze over het algemeen meet stevigheid dan een ladikant met een lattenbodem. Het voordeel van het kopen van een boxspring is dat deze vaak in combinatie met een matras en topdekmatras gekocht kunnen worden, waardoor je een set hebt die precies op elkaar afgestemd is.

De boxspring mag gezien worden

Of je nou kiest voor wonen op het platteland of wonen in de stad, tegenwoordig is het de trend dat een boxspring gewoon gezien mag worden, waardoor er boxsprings in nog luxere uitvoeringen beschikbaar zijn. Een grotere en bredere hoofdbord van de boxspring is alleen maar beter, maar er moet natuurlijk ook nog bijpassende slaapmeubilair aangeschaft worden om alles compleet op elkaar af te stemmen. Voor extra gebruikersgemak is het fijn als een boxspring ook elektrisch verstelbaar is.

De slaapkamertrend 2014 bewijst dat een slaapkamer niet alleen voor nachtrust dient, maar het moet ook multifunctioneel en gezellig zijn. Naast een verfrissende nieuwe look met een mooi boxspring is het gebruik van een goed bedtextiel ook belangrijk voor de slaapkamer. Je kunt dit mooi afwerken met frisse bloemen en leuke wanddecoraties.