blog

Uw woning en schilderwerk


Je hebt een prachtig huis gekocht/gehuurd en je hebt de plannen voor de inrichting al helemaal klaar. Nu blijkt dat je nog niet hebt nagedacht over eventueel schilderwerk en het onderhoud hiervan. In dit artikel lees je over de zaken die komen kijken bij het verven van je huis, zowel binnen als buiten.

De juiste verf beschermt

De reden waarom je je huis zou willen verven heeft niet alleen te maken met het feit dat het er mooier uit gaat zien. De juiste verf van het schilderwerk kan ervoor zorgen dat de kwaliteit van het huis omhoog gaat en beter is beschermt tegen eventuele kwalen die zich op lang termijn kunnen manifesteren.

Slijtage

Sommige stukken in het huis zijn toe aan betere bescherming als andere. Denk bijvoorbeeld aan de trap waar veel op gelopen wordt. Als zoiets als je trap goed in de verf staat, dan zal deze een stuk langer meegaan en hoef je de trap minder vaak onder de verf te zetten.

Vocht

Schilderwerk is belangrijk tegen vocht. Natuurlijk heb je buiten te maken met weersomstandigheden, maar binnen heb je ook met waterdampen te maken. Als je gaat koken of douchen komen er veel waterdampen vrij. Deze kunnen op zijn beurt op lang termijn schimmels veroorzaken. Acrylverf is over het algemeen de beste oplossing hier.

Buitenschilderwerk en onderhoud

Huizen van vanaf buitenaf kwetsbaarder en zijn erg afhankelijk van de weersomstandigheden. Over het algemeen heeft de buitenkant van het huis eens in de 5 jaar een nieuwe lik verf nodig. Dit wordt over het algemeen gedaan met alkydverf. Let op dat je je aan de kleurafspraken van de gemeente houdt. Het kan zijn dat je tot enkele kleuren bent beperkt.
Buitenschilderwerk kan het beste gedaan worden door een professional. Er zijn vele lastige en kwetsbare plekken aan de buitenkant die speciale aandacht vereisen.

Weinig budget?

Je denkt misschien al genoeg uit te hebben gegeven voor het huis en de inrichting ervan. Je wilt het liever zelf doen want je hebt weinig budget over. Het is ook een mogelijkheid om je huis in de wintermaanden te laten verven. Winterschilders rekenen minder kosten en daarnaast krijg je te maken met subsidies van de overheid. Tegenwoordig is het werk van de winterschilder net zo kwalitatief als de schilders die in de zomermaanden werkzaam zijn.

Schilder in de regio

Ben je op zoek naar een schilder bij jou in de regio? Er zijn vele websites te vinden waarop je een verzameling vind aan schilders bij jou in de buurt. Neem bijvoorbeeld Schildersbedrijf Dongen, waarop je een makkelijk overzicht vind van alle schilders in Dongen en omgeving.