Lekker wonen

Zo los je dé 2 zomerkwalen in en rond huis op

Bijna iedereen kijkt uit naar de zomer, die kan niet lang genoeg duren. Is de warmste periode van het jaar eindelijk aangebroken, dan beginnen we toch een beetje te klagen. Het is zo warm in huis en insecten vallen me constant lastig. Zie hier 5 tips om beide zomerkwalen op te lossen.

Ga je het probleem tijdelijk of permanent aanpakken?

Het internet staat vol met eenvoudige tips die je tijdelijk van de hitte in huis of zeurende stekende insecten af helpen. Het voordeel van deze tips is dat het je vaak maar een paar euro kost om je probleem te verhelpen. Het nadeel is dat je die paar euro wel meerdere keren moet uitgeven omdat het probleem blijft terugkomen. Wil jij de zomerkwalen definitief aanpakken? Bekijk dan deze 5 tips voor een onbezorgde zomer.

  1. Koop een airco

De gouden tip om het huis koel te houden, is het aanschaffen van een split-unit airco. Wat kost een airco? Dat hangt af van je wensen, maar denk gemiddeld aan € 1.500, inclusief het vakkundig laten installeren van je airco. Uiteraard kan je ook voor een ventilator gaan. Een stuk goedkoper, maar zodra je je verplaatst in huis breekt het zweet je daarna weer uit. Met een airco zorg je voor een aangename temperatuur in de gehele ruimte. Ideaal voor bijvoorbeeld een goede nachtrust.

  1. Schaf zonwering aan

Een knikarmscherm is de meest ideale zonwering; je geniet dan namelijk van een schaduwplek in de tuin én je weert de zon uit huis. Andere goede opties zijn een uitvalscherm, markiezen, rolluiken of screens. Deze zonwering soorten weren vooral de zon uit je woning, geen extra schaduw in de tuin dus.

  1. Laat planten rondom of tegen je woning groeien

Een grote boom die voor een grote schaduwplek bij je ramen zorgt of klimplanten die je muren bedekken houden ook de hitte uit je woning. Het voordeel hiervan is dat het ook nog eens een plaatje is om naar te kijken. Het nadeel is dat je wel even geduld moet hebben met het groeiproces.

  1. Schakel een ongediertespecialist in

Heb je last van grote hoeveelheden wespen, boktorren, kakkerlakken, muizen of ratten in of rond je huis? Dan is het aan te raden om een ongediertespecialist in te schakelen. Iedere ongediertespecialist heeft diverse behandelmethodes om je snel en permanent van je probleem af te helpen. Extra tip: vraag je meerdere ongediertebestrijding offertes aan, dan vind je eenvoudig de voordeligste ongediertebestrijder uit je buurt.

ongedierte in tuin

  1. Schaf horren aan

Horren voor deuren en ramen, of zelfs horren voor aan je zonwering zijn ideaal om vliegend ongedierte uit je huis of van je terras te weren. Je hebt zelfs horren met daarin zonwerende folie, win-win. Er zijn tegenwoordig diverse varianten horren: inzethorren die je permanent voor de ramen kan plaatsen, horren met magneten voor deuren, hordeuren, rolhorren, horren die je met plakstrips vastmaakt zodat je ze ook eenvoudig weer kan verwijderen. Kortom voor iedereen een optie zonder dat je er last van hebt.