Slaapkamer

Hoe kies je de perfecte sprei voor op jouw slaapkamer


Je denkt misschien dat een sprei hetzelfde is als een deken, en alhoewel je een sprei als een soort deken kunt zien is dit niet helemaal waar. Een sprei is namelijk een speciaal soort deken wat je over je bed legt en voornamelijk voor de sier is. Een sprei kan jouw slaapkamer een hele interieurupdate geven, maar dan moet je wel weten hoe je de juiste kiest.

 

Sprei

 

Kies de juiste grootte

De grootte van de sprei moet uiteraard passen bij jouw bed, een sprei die niet te kort is ziet er al snel stom uit. Zorg er dus voor dat de sprei in breedte net wat breder is dan het bed maar dat hij in de lengte toch wel een stuk korter is. Zo kan je hem perfect over het bed draperen.

 

Zorg dat bij het kleurenschema past

In jouw slaapkamer heb je waarschijnlijk enkele kleuren die vaker terugkomen, zorg er dus voor dat jouw sprei bij deze kleuren past. Een sprei in een neutrale kleur kan natuurlijk altijd, maar wanneer je een rode of groene sprei zou willen zorg er dan voor dat deze kleur ook in de rest van de kamer terugkomt

 

Kies het juiste materiaal voor jouw wensen

Misschien dient jouw sprei alleen als versiering en is hij dus van dun katoen om het niet te warm te maken onder het dekbed. Maar misschien wil jij in de winter extra warmte van de sprei en kies je daarom van een dikke wollen sprei. Wat je hier kiest hangt helemaal af van de specifieke wensen die jij hebt voor jouw sprei.

Wanneer jij met deze keuzes rekening houd kun je er zeker van zijn dat jij jouw perfecte sprei voor op de slaapkamer zult uitkiezen. Let dus op de grootte, de kleur en het materiaal om zo een sprei uit te kiezen die dient waar jij voor wilt dat hij dient. Je kunt vandaag nog beginnen met nadenken over deze keuzes, of via het internet inspiratie opdoen over wat je precies wilt. Zo kun je zo snel als mogelijk jouw sprei gaan kopen.