Tuinen

De mogelijkheden met houten poorten

Een houten poort of schutting is het visitekaartje van uw woning. Hout oogt warm en hierdoor representatief, waardoor uw visite zich geheid welkom voelt. Een mooie houten poort of schutting geeft een luxe look en door het weinige onderhoud tevens een verzorgde uitstraling. Houten poorten zijn gemakkelijk te openen en te sluiten, waardoor ze ook gemakkelijker in gebruik zijn voor ouderen en kinderen.

Er zijn veel verschillende soorten poorten, voor ieder is er wel wat wils. Ga hierbij goed na wat u uw huis wilt laten uitstralen. Houdt u van een robuust houtwerk of bent u meer van de sierlijke afwerkingen? Bedenk u ook waar u de poort of schutting wilt plaatsen. Heeft u een klein poortje nodig voor bij een schapenhok, een middelmatige poort met een enkele deur voor uw achtertuin of een majestueuze poort bij uw oprit. Aan de hand hiervan kan bepaald worden welke houtsoort daar het beste bij aansluit. Kastanje hout ziet er bijvoorbeeld erg fris uit, maar zal geen lange levensduur hebben als enorme poort die op regelmatige basis gebruikt zal worden. In dit geval is hardhout een betere optie. Ook is er veel keus in houten schuttingen. Deze zijn steeds meer in trek door het duurzame en luxe karakter. Ze gaan lang mee en hebben weinig onderhoud nodig. U hoeft geen heg meer te snoeien en heeft net iets meer ruimte en overzicht in de tuin. Heeft u liever geen houtkleur in uw tuin, dan kunt u er ook voor kiezen een gekleurde poort aan te schaffen. Misschien past een witte, zwarte of groene poort beter bij uw woning en tuin. Uiteraard kunt u ook zelf een onbehandelde poort een kleurtje geven.

Maar wat kost dat nu, zo’n mooie houten poort? Vaak wordt verwacht dat houten poorten prijzig zijn, maar deze investering valt reuze mee. Hoe groter de poort is, hoe duurder deze zal zijn. Daarnaast hangt de prijs ook af van alle extra’s. Gaat u voor een poort met handgemaakte siersels en afwerkingen, wilt u misschien een design poort of geeft u de poort graag een kleurtje? Dan zal de prijs iets oplopen, maar u zult hoogstwaarschijnlijk verbaasd zijn over de vriendelijke prijzen voor een fraaie poort.