Woontrends

Stijlvolle schakelaars in huis

Schakelaars: volledig in het interieur geïntegreerd

Waar vroeger een schakelaar diende om het licht aan te steken, gaan we deze nu ook meer en meer afstemmen op de stijl van onze wooninrichting. Je kunt nu schakelmateriaal krijgen in alle kleuren en uitvoeringen. Rood, geel, blauw, zilver of bamboe: je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een schakelaar in. Je kunt deze in dezelfde kleur als je muur kiezen, ofwel in een totaal andere kleur om een pittig contrast te creëren. Heb je veel strakke lijnen? Hou je dan bij vierkante of rechthoekige vormen van de schakelaars. Als er ronde vormen in je interieur voorkomen, dan mag je zonder problemen gaan voor een schakelaar met ronde draaiknoppen. Als je een meer klassiek interieur hebt, kun je bijvoorbeeld voor een schakelaar met houtstructuur gaan.

Stijlvol schakelmateriaal bepaalt de look!

Een schakelaar blijft iets dat je niet kunt verstoppen. Schakelmateriaal blijft altijd zichtbaar op de muur. Daarom is het heel belangrijk om deze in dezelfde stijl te kiezen als de rest van je woning. Is deze niet in hetzelfde design als je woning, dan springt deze onmiddellijk in het oog en geeft een slordige indruk. Kies je echter voor de gepaste schakelaar, dan zal deze de stijlvolle uitstraling van je woning nog meer accentueren.

Combineer met ander elektrisch materiaal

Niet alleen je schakelaars, maar ook je andere elektrische uitrusting hou je het beste in dezelfde stijl. Stopcontacten of aansluitingen voor hanglampen kies je daarom ook in dezelfde uitvoering. Wat is er immers smakelozer dan een ultra moderne schakelaar naast een klassiek stopcontact te plaatsen? Of je steekt de hanglamp in metaalkleur aan met een schakelaar in bamboe-uitvoering? Als je toe bent aan nieuwe schakelaars in huis, ga dan goed na welke verlichting je op dit ogenblik hebt. Kijk ook eens naar andere accessoires zoals spiegels, vazen en kunstvoorwerpen. Want ook daar kun je rekening mee houden bij je keuze van stijlvolle schakelaars.