Lekker wonen

Raamdecoratie, trends en tips

Ieder huis heeft enige vorm van raamdecoratie nodig. Je wilt immers niet dat iedereen zomaar naar binnen kan kijken. En daarbij is een raam van zichzelf redelijk saai dus een beetje aankleding kan geen kwaad. Het geeft meer sfeer en gezelligheid in je huis en kan ook nog iets extra’s toevoegen aan je inrichting. Als je je een beetje informeert, weet je zeker dat je de juiste raamdecoratie voor jouw huis uitkiest. Je hebt in ieder geval veel keuze uit verschillende type raamdecoratie. Een aantal zijn redelijk bekend zoals rolgordijnen en houten jaloezieën maar je kunt ook kiezen uit minder bekende zoals duo rolgordijnen, plisségordijnen, lamellen of shutters.

Raamdecoratie en interieur

Natuurlijk moet de raamdecoratie goed aansluiten op je interieur. Zo kun je voor een romantisch of klassiek interieur kiezen voor bijvoorbeeld duo rolgordijnen of plisségordijnen en passen jaloezieën of lamellen weer beter in een strak design interieur. En heb je een hoog plafond en hoge ramen? Dan kun je kiezen voor gewone gordijnen of rolgordijnen. Gelukkig is er een ongekende keuze aan dessins, kleuren en afwerkingen waardoor je alle raamdecoratie volledig kunt afstemmen op je inrichting en smaak.

Raamdecoratie en privacy

Naast het sfeervolle aspect is privacy een andere belangrijke eigenschap van goede raamdecoratie. En met grote ramen is inkijk nog eens extra vervelend. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om de mate van inkijk zelf te bepalen zonder dat je inlevert op zonlicht. Wil je de inkijk verminderen maar nog wel van binnenvallend zonlicht kunnen genieten? Kies dan voor lichtdoorlatende rolgordijnen, shutters of houten jaloezieën. Ze zorgen voor privacy maar laten nog voldoende licht binnen.

Raamdecoratie en verduistering

Vooral in je slaapkamer is het prettig om te kiezen voor een verduisterende raamdecoratie. Daar heb je voldoende keuze in omdat bijna ieder type raamdecoratie verkrijgbaar is in een verduisterende stof. En daarbij kan je kiezen uit veel verschillende kleuren en dessins, waardoor het altijd goed aansluit op de rest van je inrichting.

Raamdecoratie en isolatie

Goede raamdecoratie kan ook bijdragen aan je isolatie. In de zomer kan de temperatuur buiten flink oplopen en dat merk je binnen natuurlijk ook. Raamdecoratie kan dienen als zonwering waardoor de zon en warmte worden tegengehouden. Dit geldt voor zowel warmte binnenshuis als warmte van buiten. Hierdoor houd je de aangename temperatuur in huis langer vast. Een nog betere isolatie bereik je door de raamdecoratie goed te laten aansluiten op het raam. En zorg ervoor dat de raambekleding niet voor de verwarming hangt. Hierdoor gaat veel warmte verloren. Als je voorbeelden van sfeervolle raamdecoratie tegen een scherpe prijs wilt zien, neem dan eens een kijkje op de website van onlinerolgordijnen.nl.