Woontrends

Ideeën om je woonkamer mee op te fleuren


Als je net bent verhuisd, kan je woonkamer soms nog een beetje kaal aanvoelen. Je hebt de meubels die je nodig hebt en de belangrijkste accessoires, maar decoratie en het gebruik van kleur maakt een huis gezellig. Er is een aantal dingen die je kunt gebruiken om je woonkamer die nu nog wat basic aanvoelt een stuk gezelliger te maken. En dat hoeft helemaal niet duur te zijn.


Koop een muursticker

Plak een originele en aparte muursticker in je woonkamer. Deze kun je kant en klaar bestellen, maar ook zelf laten ontwerpen. Dit kan een vrij basic en zoetsappige muursticker met een tekst zijn zoals ‘Home is where the heart is’. Maar je kunt ook kiezen voor een grappige en ludieke muursticker, zoals een muursticker van een muizenholletje met hiernaast een muisje. Het is maar net waar je van houdt. Je kunt dus ook zelf een ontwerp maken van een muursticker en deze zal dan voor jou worden gerealiseerd.

Verf een muur in een felle kleur

Zelfs als je vooral van rustige kleuren houdt, kan het ontzettend gaaf zijn om één muur te kiezen die je in een (fel) kleurtje verft. Dit is nog redelijk subtiel aangezien het maar om één muur gaat, maar dit brengt wel gelijk meer sfeer en kleur aan in je woonkamer. Koop er ook decoratie bij in deze kleur voor wat fleurige accenten. Denk aan kussens, kaarsen en andere accessoires. Een kleurtje erbij in je woonkamer maakt je huis gelijk een stuk persoonlijker en warmer.

Hang foto’s op

Maak je woonkamer persoonlijk door fotolijstjes op te hangen met mooie en leuke foto’s van jou, familie en vrienden. Dit maakt een huis gelijk een stuk persoonlijker. Hang eventueel een mooie foto op canvas op in de kamer. Zo heb je altijd iets om over te vertellen, bezoek zal namelijk al snel naar het verhaal achter bepaalde foto’s vragen. Houd je niet van foto’s van personen, dan kun je bijvoorbeeld denken aan mooie reisfoto’s.

Maak gebruik van bloemen en planten

Met bloemen en planten breng je kleur en natuur in huis. Gebruik kleuren die passen bij je inrichting. Als je planten goed verzorgd, kunnen ze soms jaren mee. Bloemen zal je regelmatig moeten vervangen, maar dit is het zeker waard. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het hebben van planten en bloemen in huis goed is voor je gezondheid.