Woontrends

Een eigen thuis wellness creëren  


Wellness is belangrijker dan ooit. Mensen hebben steeds meer verplichtingen en werkdruk en daarom is het fijn en erg belangrijk om op zijn tijd te ontspannen. Stress is voor niemand goed. Daarom willen steeds meer mensen thuis gebruik kunnen maken van wellnessfaciliteiten. In dit artikel worden meerdere ideeën genoemd om thuis te kunnen genieten van wellness.

Plaats een sauna

Als je een echte saunaliefhebber bent en regelmatig de sauna bezoekt, dan is een sauna in je huis laten bouwen echt iets voor jou. Bijvoorbeeld in je badkamer of in een extra kamer. Het ligt eraan of je een grote of kleine sauna wilt. Ook heb je speciale buitensauna’s voor in de tuin. Waar je je sauna ook plaatst, belangrijk is dat je er stroom, ventilatie en eventueel een wateraansluiting hebt. De ruimte waarin de sauna staat moet goed geïsoleerd zijn zodat er geen warmte kan ontsnappen. Kijk goed naar welk type sauna je graag wilt hebben. Je kunt kiezen voor een infraroodsauna, een sauna met een saunakachel en een combisauna waarin zowel een kachel als infraroodstralers worden gebruikt.

Schaf een spa aan

Voor een ander soort ontspanning kun je een spa aanschaffen. Spa staat voor Sanitas Per Aqua, oftewel gezondheid door water. Spa’s zijn warme baden die binnen en buiten kunnen worden geplaatst. Het geeft warmte en ontspanning, aangezien de harde stralen in een spa je lichaam masseren. Bedenk je goed of je de spa liever binnen of buiten hebt. Kies je voor een spa binnen, dan heb je meer privacy en warmte. Echter moet je kamer hier wel ruim genoeg voor zijn en is dit qua ventilatie kosten prijziger dan een spa buiten. De voordelen van een spa buiten zijn dat dit makkelijker te realiseren is en dat je echt in de natuur zit. Nadelen kunnen zijn dat je er met regen en sneeuw minder snel in zal gaan zitten en dat het meer onderhoud vergt door bijvoorbeeld bladeren en vuil van buiten die erin vallen.

Een zwembad in je tuin

Voor een andere vorm van ontspanning is het plaatsen van een zwembad in je tuin een goed idee. Zwemmen is namelijk erg ontspannend en helpt enorm tegen stress. Ook is zwemmen erg goed voor je conditie en als je wilt afvallen. Wat veel mensen niet weten is dat zwemmen goed is voor je spieren en dat het kan helpen bij gezondheidsklachten. Denk bijvoorbeeld aan overgewicht, reuma en rugklachten. Spieren ontspannen zich namelijk enorm in het water omdat je geen last hebt van zwaartekracht. Dit verlicht pijn enorm.