Uncategorized

Tips voor je eerste saunabezoek


Als je voor de eerste keer een sauna bezoekt, is dit best spannend. Misschien ben je er zelfs een beetje zenuwachtig voor. Naakt rondlopen is niet iets wat je elke dag doet in het openbaar. Daarom is het belangrijk dat je alleen gaat als je er een goed gevoel bij hebt. Hier is alvast een aantal tips om je beter te voelen als je voor het eerst naar de sauna gaat.

Ga op speciale badkledingdagen
Als je je er echt niet gemakkelijk bij voelt om naakt rond te lopen, kun je gebruik maken van speciale badkledingdagen in de sauna. Tijdens deze dagen kun je de sauna bezoeken in je badkleding in plaats van naakt. Hierdoor kun je ontdekken hoe het is in een sauna zonder dat je je gelijk ongemakkelijk voelt. Zoek per wellnesslocatie op of ze badkledingdagen aanbieden. Vergeet niet dat je in een sauna ook gewoon je badjas of handdoek kan dragen als je rondloopt. Dit maakt het al een stuk minder ongemakkelijk.

Zoek uit waar je het beste kunt gaan
Elke sauna is anders. Je hebt hele grote en massale sauna’s en kleine en intieme sauna’s. Bedenk je van tevoren waar jij je het prettigst bij voelt en zoek op welke sauna aan jouw voorkeuren voldoet. Als je voor het eerst naar de sauna gaat is het handig om doordeweeks te gaan, dan is het vaak wat rustiger dan in het weekend.

Neem de juiste spullen mee
In de meeste sauna’s kun je badkleding huren of badslippers kopen. Maar het is natuurlijk het makkelijkst om dit zelf mee te nemen, hier voel je je misschien ook prettiger in. Als je je fijn voelt in wat je draagt, is het al veel makkelijker om te gaan. Zorg voor een badjas, badslippers, eventuele badkleding en meerdere handdoeken.

Ontspan, geniet en drink voldoende
Het belangrijkste van een saunabezoek is natuurlijk dat je ervan geniet en dat je je ontspant. Neem je partner of goede vriend of vriendin mee en maak er een leuke dag van. Je zal trots zijn op jezelf als je je angst hebt overwonnen. Zorg er ook voor dat je genoeg drinkt, je verliest namelijk veel vocht tijdens een saunabezoek.


Heb je besloten dat een bezoek aan de sauna toch niet jouw ding is? Vind je het niks om naakt rond te lopen en wil je niet elke keer wachten op badkledingdagen? Dan is het een idee om thuis zelf een spa of sauna aan te schaffen, zodat je kan genieten van wellnessfaciliteiten. Dit is misschien erg prijzig, maar dit haal je er qua genot en plezier zeker uit.