Tuinen

Zo bepaal je de juiste ligstoel voor jou

De lente komt er weer aan en dat betekent dat we weer kunnen genieten van het buitenleven. Laten we eerlijk zijn, wat is nu fijner dan na een dag werken thuiskomen en de hele avond in de tuin te kunnen doorbrengen. Uiteraard wil je dat zo relaxt mogelijk doen. Misschien heb jij wel een fijne loungeset in de tuin staan waar je heerlijk in onderuit kunt zakken, of misschien heb je een tuinstoel, zo’n ouderwetse waarbij je de armleuningen optilt om achterover te kunnen zakken. Uiteindelijk gaat er echter niets boven een ligbed om maximaal te kunnen ontspannen in de tuin. Waar moet je echter op letten als je zo’n ligbed gaat aanschaffen?

Het materiaal van de ligstoel

Een van de eerste zaken waar je op moet letten als je een ligstoel gaat aanschaffen is het gekozen materiaal. Ligstoelen vind je namelijk in de meest uiteenlopende materialen en  het is belangrijk dat je de juiste kiest. Is de rest van je tuinmeubilair van teak, neem dan ook een ligbed van deze soort hout. Wil je juist weinig onderhoud hebben, dan kan een kunststof ligbed weer veel interessanter zijn. Goede ligstoelen zijn verkrijgbaar in verschillende materiaalsoorten. De vraag die je jezelf zou moeten stellen is: welke materiaalsoort past het beste bij mij? Immers kent ieder materiaal zijn voor- en nadelen. Zo is aluminium ook erg onderhoudsvriendelijk, maar kan het juist weer erg warm worden in de zon. Denk dus goed na waar jouw ideale ligbed van gemaakt moet zijn.

Aluminium ligstoelen

Sommige aluminium ligbedden beschikken over pootjes die inklapbaar zijn. Verschillende merken maken deze ligbedden die met hun weggeklapte poten makkelijker op te bergen zijn. Daarnaast zijn ze erg licht. Een goed aluminium ligbed is kleurecht en makkelijk te reinigen. Wat ook belangrijk is, is dat het ligbed te verstellen is zodat je zelf de meest comfortabele houding kunt kiezen. Deze ligbedden zijn er ook met wieltjes zodat ze heel makkelijk te verplaatsen zijn.

Voor ieder wat wils

Het aanbod in ligstoelen voor in de tuin is tegenwoordig zo groot, dat voor iedereen er wel een ligstoel te vinden is die voldoet aan zijn of haar smaak. Ligstoelen hebben vaak een mooi design en zijn stevig. Verschillende materialen en stoffen worden gecombineerd om de ideale ligstoel te ontwikkelen. Ben jij benieuwd welke ligstoel het beste bij jou past? Breng dan een bezoek aan een specialist in tuinmeubelen en laat je adviseren en neem daarnaast de tijd om een doordachte keuze te kunnen maken.