Lekker wonen

Er zijn veel manieren waarop je milieuvriendelijk kunt wonen


Bij de keuze voor een nieuwe woning wordt door veel mensen naast het vanzelfsprekende wooncomfort ook steeds vaker gekeken naar de mogelijkheden om zo duurzaam mogelijk te kunnen wonen. Bewust, duurzaam en milieuvriendelijk kunnen leven is voor steeds meer personen een bepalende factor alvorens ze overgaan tot de aanschaf van een nieuw huis.

Groen denken in huis vertaalt zich vaak in heel wat verschillende aspecten. Denk bijvoorbeeld aan het vergemakkelijken van de mogelijkheden om afval te scheiden door in de keuken verschillende soorten afvalbakken te gebruiken. Maar ook het plaatsen van dubbel glas om onnodig energieverlies tegen te gaan of het gebruik van energiezuinige led verlichting zijn bewuste keuzes waarmee je ervoor kiest om duurzamer te wonen. 

Zonnepanelen voor je eigen groene stroom en compost in de tuin

Natuurlijk kun je er voor kiezen om nog een stapje verder te gaan. Naast het bewust kiezen voor groene stroom kun je bijvoorbeeld ook de keuze maken om zelf zonnepanelen op je dak te installeren en zoveel mogelijk aan je eigen energiebehoefte te voorzien. Eventueel teveel geproduceerde elektriciteit kun je bovendien als groene stroom aanbieden op het netwerk, zodat je een extra bijdrage levert aan het aanbod van groene energie. Maar ook het onderhouden van een composthoop in de tuin, waar je organisch materiaal omzet in natuurlijke bemesting voor je planten, behoort tot de mogelijkheden.

En zo zijn er heel wat manieren om beetje bij beetje een steentje te kunnen bijdragen aan een schonere wereld. Wanneer iemand op zoek gaat naar een nieuwe woning, kunnen de mogelijkheden om duurzaam om te kunnen gaan met energie daarom dan ook een beslissende factor zijn bij het maken van een definitieve keuze. Natuurlijk kunnen er in een woning veel aanpassingen worden gerealiseerd, maar alles is vanzelfsprekend afhankelijk van de beschikbare mogelijkheden.

Met een pelletkachel verminder je CO2-uitstoot en bespaar je geld

Wie het gebruik van fossiele brandstoffen zoveel mogelijk wil beperken, kan bijvoorbeeld ook kiezen voor alternatieve manieren van verwarming. Het gebruik van houtpellets wordt door steeds meer mensen gekozen als een vernieuwende manier om een woning te verwarmen. Met een pelletkachel is je CO2-uitstoot tot maar liefst 80 procent te verminderen in vergelijking met een verwarming die werkt op aardgas. Bovendien is het een bijzondere goedkope manier om warm te blijven en kun je tot wel 60 procent besparen op je energierekening. 

Bij Top Pellets kun je terecht voor verschillende soorten Pellets. Met meer dan veertig jaar ervaring als gerenommeerde houtvezel-, zaagsel- en pellets handel is het bedrijf de leverancier bij uitstek voor pellets van kwaliteit. Alle producten zijn eenvoudig online te bestellen en worden binnen twee dagen thuis afgeleverd. Of je nu op zoek bent naar handzame balen, groot- of bulkverpakkingen, alle producten worden uit eigen voorraad geleverd.

Witte of bruine houtpellets worden milieuvriendelijk geproduceerd

De pellets van Top Pellets zijn CO2-neutraal en worden milieuvriendelijk geproduceerd. Je kunt kiezen uit bruine of witte houtpellets. De bruine houtpellets bestaan uit een mix van bruin, rood en wit hout en de witte pellets worden gemaakt van zachthout. Bruine houtpellets zijn goedkoper en er komt meer energie vrij. De witte pellets branden echter schoner, waardoor er minder as achterblijft. 

Ben je op zoek naar een schonere manier om te verwarmen, dan zijn pellets iets voor jou. Je kunt in sommige gevallen zelfs recht hebben op subsidie wanneer je een pelletkachel wilt aanschaffen, waardoor de investering ook nog eens gunstig uitvalt voor je portemonnee. Pellets zijn CO2-neutraal en milieuvriendelijk, waardoor ze de ideale manier zijn om je woning mee te verwarmen!