Lekker wonen

De opmars van het vloerkleed

Door de populariteit van harde ondervloeren zoals hout, beton en gietvloeren, zijn ook vloerkleden steeds populairder geworden. Een vloerkleed is niet alleen praktisch maar voegt ook veel sfeer toe aan je interieur. Je gebruikt dit woonitem om van de losse onderdelen als banken en tafels een samenhangend geheel te maken. Een kleed zorgt letterlijk en figuurlijk voor warmte in huis en is ook nog eens een prachtige blikvanger. Met een kleed kun je in een oogwenk meer kleur en spanning toevoegen aan je interieur. Kies voor een modern vloerkleed in een gewaagde kleurencombinatie of juist voor een vloerkleed met asymmetrische figuren. Wil je meer vrolijkheid in huis, dan kun je kiezen voor een vloerkleed in felle kleuren en als je meer warmte wilt, een kleed gemaakt van wol. Als jouw huis een andere look of uitstraling kan gebruiken, is het neerleggen van een vloerkleed een perfecte en simpele oplossing. 

Tapijt van verschillende materialen

Een of meerdere vloerkleden kleden iedere ruimte sfeervol aan, van kinderkamer tot slaapkamer, maar een kleed vind je met name in de woonkamer. Afhankelijk van het formaat, materiaal, de kleur en vorm geef je hem een hoofdrol of bijrol in de huiskamer. Je vindt vloerkleden in verschillende materialen.  Zo zijn er leren vloerkleden die zowel stoer als modern zijn. Deze kleden zijn van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast vind je tapijten waarin verschillende materialen zijn gecombineerd. Bijvoorbeeld wol en jute of polyester en natuurlijke vezels. Ook kunt je kiezen voor een wollen kleed of een vloerkleed vervaardigd van polyamide. Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen en geeft een andere sfeer aan de ruimte. Een jute kleed bijvoorbeeld, is natuurlijk en past goed bij een ruimte met veel naturel tinten of natuurlijk groen. Wol geeft een gevoel van behaaglijkheid en warmte. Ook kun je goed stijlen met elkaar combineren. Zo is een modern vintage vloerkleed is heel populair en past perfect in diverse interieurstijlen. Een moderne look, gecombineerd met een authentieke look zal zorgen voor een mooie evenwichtige sfeer. Wanneer je een meer klassiek interieur hebt, kunnen moderne kleden juist een aanvulling zijn en je inrichting echt onderscheidend maken. Een wollen kleed geeft een industrieel interieur wat zachtheid en een jute kleed doet het ook goed in donkere interieurs om wat meer licht te brengen. Vloerkleden zijn er in verschillende vormen, zo kun je kiezen voor ronde kleden of voor een vierkant of rechthoekig kleed. Met een vloerkleed maak je in een handomdraai jouw interieur klassiek, stijlvol, warm, of hip.

Van hoogpolig tot laagpolig

De prachtige vloerkleden zijn van uitstekende kwaliteit en gaan jaren lang mee. Bij het uitzoeken van een kleed heb je de naast het materiaal ook nog de keuze tussen hoogpolig en laagpolige vloerkleden. Laagpolige vloerkleden hebben een strakke uitstraling. Deze zijn ideaal voor als je kinderen of dieren in huis hebt. Immers, kruimels, rommel of andere dingen verdwijnen niet snel in het kleed en kun je eenvoudig opzuigen. Hoogpolige vloerkleden geven eerder een gevoel van warmte en comfort. Ook voelen ze vaak zachter aan.