Lekker wonen

Schilderachtig mooi: een plexiglas schilderij

Als je thuis komt na een dag werken, dan wil je je helemaal op je gemak voelen. Je interieur en je woonstijl passen goed bij je. De kleuren in je huis zeggen echt iets over jou persoonlijk. Toch ben je niet altijd tevreden. Je wilt het graag nóg mooier in huis maken. Heb je nog een muur die er eigenlijk wat kaal uitziet? In je woonkamer, in de hal of op je slaapkamer? Met mooie wanddecoratie geef je je interieur nog meer cachet. Waar kies je voor? Een schilderij, een poster of een grote fotolijst met je mooiste vakantiefoto? Wat dacht je van een speciaal kunstwerk met een luxueuze en aparte uitstraling? Een plexiglas schilderij zou wel eens schilderachtig mooi kunnen staan.

Verschil tussen een plexiglas schilderij en andere wanddecoratie

Of je nu kijkt naar een mooie foto of een smaakvol schilderij, één ding valt je op. Ze zijn altijd tweedimensionaal. Door gebruik te maken van perspectief kan een schilderij of een foto de indruk wekken dat er diepte in zit. Dit 3D-effect spreekt aan en brengt een schilderij tot leven. Een plexiglas schilderij heeft dit al van nature. Een plexiglas schilderij geeft een mooi en aantrekkelijk diepte-effect. De schildering bevindt zich aan de achterkant van het dikke plexiglas waardoor je letterlijk diepte ziet. Een goed plexiglas schilderij laat de kleuren écht tot leven komen en is in staat om de kleinste en fijnste details mooi zichtbaar te maken.

Nog meer voordelen van een plexiglas schilderij

Fotolijsten en schilderijen kunnen als snel echte stofnesten worden. Vuil, stof en andere verontreinigingen kunnen op de verf van een schilderij neerslaan en de beeltenis laten vervagen of dof maken. Het schoonmaken van een schilderij is specialistenwerk. Gebeurt het goed, dan komt een oud schilderij opnieuw tot leven. Gebeurt het slecht, dan kan het zo zijn dat je kunstwerk onherstelbaar beschadigd is. Hoe zit het met foto’s? Als de kwaliteit van je fotopapier onvoldoende is of wanneer je foto te maken krijgt met direct zonlicht, dan kunnen de kleuren vervagen na verloop van tijd. Deze problemen heb je niet met een plexiglas schilderij. Plexiglas houdt verkleurende UV-straling van de zon tegen. Plexiglas is bijzonder hard, krasvast en heel gemakkelijk te reinigen. Heb je een plexiglas schilderij van goede kwaliteit, dan mag je er gerust op vertrouwen dat de kleuren en de details vele jaren in optimale vorm blijven.

Een plexiglas schilderij bestellen 

The Art of Interior heeft een uitgebreid assortiment plexiglazen schilderijen. Je kunt bij ons uit diverse thema’s kiezen, zoals abstracte kunst, dieren, architectuur of portretten. Zij kunnen een plexiglas schilderij in een aantal standaard maten leveren. Daarnaast bieden ze de mogelijkheid om je schilderij van plexiglas geheel op maat te maken. Neem eens de tijd om hun collectie zelf te ontdekken. Bekijk je interieur en hun schilderijen en bepaal zelf welke kleuren en welk thema het beste bij je past. Houd er rekening mee dat je waarschijnlijk vele jaren van deze kunst wilt kunnen genieten. Zie je een beeltenis waarvan je hart sneller gaat kloppen, dan is de kans het grootst dat je de juiste keuze hebt gemaakt.