Uncategorized

Wordt er bij jou ook zoveel uitgegeven aan printen?


Iedereen die thuis een printer heeft staan, weet dat printen vaak gepaard gaat met veel frustratie. Wanneer je net iets moet printen, is de inkt weer op en wanneer je nieuwe inkt wilt halen, schrik je altijd weer van het prijskaartje. En dat is niet zo gek, want wist je dat jij waarschijnlijk teveel betaald voor je inkt? 

Waarom betaal je waarschijnlijk teveel voor je inkt? 

Wanneer je al print met huismerk inkt, ook wel klooninkt genoemd, zit je goed. Dan betaal jij waarschijnlijk niet te veel voor je inkt. Lees dan nog wel even onze andere tips om te besparen op printkosten! Maar wanneer je nog niet met huismerk inkt print, moet je echt even verder lezen. 

Wat is huismerk inkt? 

Huismerk of kloon inkt, is inkt dat niet is ontwikkeld door een printerfabrikant. Printerfabrikanten ontwikkelen naast printers ook inkt die compatibel is met hun eigen printers. En daar gebruiken ze een trucje voor. Misschien is het je wel eens opgevallen hoe laag de prijzen van printers eigenlijk zijn. Een printer met allerlei functionaliteiten kost soms nog geen 100 euro. Hoe kan dat?

Nou dan kan dus eigenlijk niet. De printerfabrikanten verdienen vrijwel niets op deze printers. De truc is echter dat de inkt die zij verkopen vaak veel te duur is. En zo verdienen ze de printers uiteindelijk toch terug. 

Huismerk inkt is dus inkt die niet is ontwikkeld door deze fabrikanten. Omdat de aanbieders van deze inkt niks hoeven te verdienen op printers, kunnen zij hun inkt veel goedkoper aanbieden. Deze inkt is wel compatible met de printers van de printerfabrikanten. Het is als het ware namaak inkt. 

Nog meer manieren om te besparen

Naast het besparen op inkt, kennen we nog een aantal makkelijke manieren om te besparen op je algemene printkosten. Hieronder sommen we ze kort voor je op:

  • Print zwart-wit;
  • Print dubbelzijdig; 
  • Print op lage kwaliteit; 
  • Print alleen dingen die echt noodzakelijk zijn; 
  • Print met een besparen lettertype.