Woontrends

Woontrend: naakte lampen


Bij LekkerWonen houden we je graag op de hoogte van de nieuwste woontrends. Een van de trends die we recent gespot hebben zijn naakte lampen. Deze hanglampen bestaan simpelweg uit een fitting met een ‘ballonnetje’. Er is geen kunststof kap, metalen frame of stoffen bekleding, waardoor de lichtbron duidelijk zichtbaar is.

Less is more

Deze naakte lampen volgen het principe “less is more”.  Er zijn immers zoveel extravagante ontwerpen op de markt die de aandacht willen trekken. Waarom mag het niet subtieler zijn? Naakte lampen hoeven niet in de spotlight te staan. Ze zijn even blij op de achtergrond. Voor subtiele (en budgetvriendelijke) verlichting is dit dus een uitstekende keuze.

Opvallende tinten

Alhoewel; naakte lampen kunnen ook echte blikvangers zijn. Kies bijvoorbeeld voor een pendellamp met een felrode draad. Deze opvallende tint geeft een leuk kleuraccent aan je interieur en zal meteen in het oog springen.

nordlux-funk

Bron: dmlights.nl

Past in elk interieur

Wat deze verlichtingstrend zo interessant maakt, is haar veelzijdigheid. Naakte lampen passen in elk interieur. Modern, klassiek, landelijk, eigentijds, Scandinavisch, minimalistisch, … ze komen overal tot hun recht. Dat geldt ook voor de verschillende kamers. Deze pendellampen passen perfect boven een keukeneiland of eettafel, maar ook naast het bed of in een hal zullen ze niet misstaan.

Lekker samen

In heel wat trendy woonmagazines worden naakte pendellampen gegroepeerd in clusters. Laat alle lampen vanuit één centraal punt vertrekken voor een boeket-effect, of hang ze vlak naast elkaar op verschillende hoogtes voor een speels uitzicht. Alles kan!

mass-light

Bron: andtradition.com

Kies een vintage lamp

Naakte lampen worden nog mooier als je kiest voor een vintage Edison bulb. Deze retro ballonnetjes hebben een peervormig glas met een zichtbare gloeidraad. Ze doen meteen denken aan de tijden van weleer. Er zijn ook versies met gekleurd glas verkrijgbaar, voor een subtiele kleurtoets.