Lekker wonen

Woningaanpassingen of verhuizen?


Ieder leven bestaat uit hoofdstukken. En soms moet er gekeken worden naar waar men staat en of het tijd is voor het volgende hoofdstuk. Zo komt iedereen die ouder wordt op een gegeven moment voor de keus te staan: Ga ik mijn woning aanpassen of verhuis ik naar een seniorenwoning?

Verbouwen

Als u minder goed ter been bent of bijvoorbeeld slechter gaat zien, dan is het het overwegen waard om bepaalde zaken aan uw woning te laten verbouwen. Denk bijvoorbeeld aan het weghalen van drempels, beneden een slaapkamer inrichten of de douche geschikt maken voor een rollator of rolstoel. Als u besluit te gaan verbouwen, denk dan vooral ook vooruit. Welke wensen heb ik over een aantal jaren? Of wat heb ik nodig als mijn gezondheid sneller achteruit gaat dan verwacht? Dit soort woningaanpassingen zijn echter niet altijd mogelijk in verband met gebrek aan ruimte of financiƫn. Ook moet worden overwogen of het wel veilig is om in de huidige woning te blijven wonen. Bijvoorbeeld als u achteraf woont of last heeft van uw geheugen.

Verhuizen

Als woningaanpassingen geen optie zijn of als u vermoedt dat de aanpassingen niet voldoende voor u zullen zijn om fijn te kunnen blijven wonen, dan is er natuurlijk de mogelijkheid om een seniorenwoning of flat te betrekken. Deze woningen zijn al aangepast aan de wensen van senioren en u zult zich er dan waarschijnlijk ook erg prettig voelen. Een goede manier om dit te regelen is door een zogenaamde seniorenverhuizing. Dit houdt in dat u geen enkel omkijken heeft naar de verhuizing. Er wordt dus ook niet van u verwacht dat u spullen inpakt of met dozen sjouwt. In overleg met u worden afspraken gemaakt over de verhuizing. Uw wensen staan hoog in het vaandel en zullen dus ook altijd uitgevoerd worden. Niet alleen worden uw spulletje en huisraad netjes verhuisd en in het nieuwe huis geplaatst, ook wordt het oude huis helemaal schoon en leeg opgeleverd. Mocht het zijn dat u kleiner gaat wonen en daardoor spullen over houdt, dan worden deze opgehaald door een woningontruimer zoals woningontruiming-regionaal.nl. Zo brengt de seniorenverhuizing u van A naar B zonder dat het u slapeloze nachten oplevert!