Lekker wonen

Wonen in Noorwegen


Noorwegen is een populair land bij Nederlanders. Er is rust, ruimte en een hoop vrijheid. Daarnaast is er welvaart en zijn de levensstandaarden er ruim voldoende. Het is dan ook logisch dat steeds meer Nederlanders inzetten op een verhuizing naar Noorwegen of een van de andere Scandinavische landen.

Naar de bekende weg vragen

Het spreekwoord “naar de bekende weg vragen” is natuurlijk niet vanuit het niets ontstaan. Veel ondernemers, particulieren en andere instanties hebben veel antwoorden en ervaringen met een verhuizing naar Noorwegen. Het is dan ook overbodig om overal zelf achter te willen komen terwijl de antwoorden al klaar liggen. Ga daarom naar een specialist. Laat je hier adviseren over het land zelf, de cultuur en wat er bij een verhuizing komt kijken. Voor ieder vakgebied zijn wel specialisten welke verstand hebben van bepaalde facetten. Een aantal zijn hieronder opgesomd:

 

  • De Jong Verhuizingen – Jarenlang ervaring in het verhuizen naar de Scandinavische landen.
  • www.Norge.no/en – Engelse website welke vol staat met informatie over studies, verhuizen, werken en hoe je als nieuweling terecht kan in Noorwegen.
  • BBI Travel – Wil je Noorwegen eerst bekijken tijdens een rondreis of vakantie? Hier weten de mensen je vrijwel alles te vertellen over het land en de mooiste plekjes!

Thuis voelen in het buitenland

Wellicht vind je het een hele grote en moeilijke stap om te gaan emigreren. Logisch ook want je laat niet enkel je werk en familie achter maar ook je huidige thuis. Het kan lang duren voordat dit gevoel zich gaat herstellen in een ander land. Wil je dit lichtjes inperken? Dan kun je ervoor kiezen je volledige interieur mee te verhuizen naar het buitenland. Via www.dejongverhuizingen.com/verhuizen-naar-noorwegen/ kun je meer vinden over het zo effectief mogelijk meenemen van je inrichting. Natuurlijk kun je dit aankleden met plaatselijke natuurlijke producten om je toch weer in Noorwegen te wanen!