Lekker wonen

Je eetkamer sfeervol aankleden


Veel mensen vinden het erg leuk om hun eetkamer sfeervol aan te kleden. Vooral in de winter is dit erg leuk en kun je er ook veel plezier van hebben. In de zomer zitten mensen namelijk veel vaker buiten, eten ze buiten en wordt er dus minder tijd in de eetkamer besteed. In de winter vinden mensen het echter heel gezellig om uitgebreid te tafelen. Een sfeervolle eetkamer begint natuurlijk met een mooie eettafel en eetkamerstoelen. De eetkamerstoelen moeten er niet alleen mooi uitzien, ze moeten natuurlijk ook comfortabel zitten. Verder is de aankleding van je eetkamer ook erg belangrijk. Het hangt er maar net vanaf waar je van houdt hoe je je eetkamer decoreert. Je kunt kiezen voor warme, sfeervolle kleuren of juist voor een moderne uitstraling.

Warm en sfeervol

Vooral tijdens de winterse dagen, kan een warme en sfeervolle eetkamer heel leuk zijn. Zo kun je met je gezin, met vrienden of met andere gasten gezellig plaatsnemen in een sfeervolle eetkamer. In deze eetkamer passen comfortabele eetkamerstoelen en bijvoorbeeld een mooie houten eettafel. Ook kan een opvallende lamp erg mooi staan boven de eettafel. Een kroonluchter kan bijvoorbeeld een goede blikvanger zijn. Zorg er wel voor dat de lampjes van de kroonluchter een gele gloed hebben, en geen witte. Met gele lampjes creëer je namelijk extra sfeer in de eetkamer.

Natuurlijk is er nog veel meer leuke decoratie die je kunt gebruiken voor jouw sfeervolle eetkamer. Je kunt namelijk bijvoorbeeld kiezen voor een leuk tafelkleed. Het dekken van de tafel met een tafelkleed is niet alleen erg leuk voor feestdagen zoals kerst, maar ook op andere dagen kan dit erg veel sfeer geven. Een kleed op de tafel kent iedereen wel, maar waar je misschien niet zo snel aan denkt is een kleed onder de tafel. Met een kleed onder de tafel kun je bepaalde kleuren terug laten komen, en ook de ruimte afbakenen. Wanneer bijvoorbeeld je woonkamer zich in een open ruimte bevindt met je eetkamer, kun je kiezen voor een kleed onder de tafel. Zo baken je alsnog de eetkamer als het ware af.

Moderne eetkamer

Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen smaak, en zijn er ook veel mensen die liever kiezen voor de moderne eetkamer. Waar de warme kleuren zorgen voor veel sfeer, kan een moderne eetkamer ook zeker zorgen voor het wow-effect. Bij een moderne eetkamer kun je kiezen voor moderne eetkamerstoelen en een strakke eettafel. Een lange eettafel kan heel mooi staan. Als je deze met de kop tegen een muur aan plaatst, kun je deze muur prachtig decoreren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een groot schilderij of een grote foto op deze muur te plaatsen. Echter zijn er nog veel meer mogelijkheden waar je niet direct aan denkt. Zo kan het ook heel mooi staan in je eetkamer om een spiegel achter de eettafel te plaatsen. In een moderne eetkamer kan dit een verrassend mooi effect geven, en ook nog eens zorgen voor het gevoel van meer ruimte. Doordat het beeld van de eetkamer weerspiegelt in de spiegel, geeft dit een optisch grotere eetkamer. Planken met mooie spulletjes of een open kast die leuk is ingedeeld kunnen ook goed achter de eettafel worden geplaatst. De indeling hiervan kun je zelfs nog af en toe veranderen, wat zorgt voor meer variatie. Er zijn ook hele mooi muurstickers verkrijgbaar die je op de muur kunt plakken. Dit kan ook een echte eyecatcher zijn in jouw moderne eetkamer.