Lekker wonen

Help ik verhuis!


Verhuizen is niet iets wat je dagelijks doet. Het is daarom belangrijk jezelf goed voor te bereiden op de verhuizing. Verhuizen gaat bij veel mensen gepaard met vermoeidheid en stress. Lees snel deze tips om dit te voorkomen.

Begin tijdig

Inkoppertje misschien, maar te laat beginnen is de grootste oorzaak van irritaties en stress tijdens de verhuizing. Pak al ruim van tevoren spullen in die je niet vaak gebruikt. Tip: Begin met de zolder hier liggen vaak spullen waarvan je zelf niet eens meer wist dat je ze had.

verhuizen

Durf afscheid te nemen van oude spullen

Om zo min mogelijk onnodige spullen te verhuizen neem je afscheid van spullen die je niet meer nodig hebt. Rommel gooi je weg maar nog bruikbare spullen verkoop je op marktplaats of schenk je aan een goed doel. Bij veel rommelmarkten voor het goede doel komen vrijwilligers je spullen gratis bij je ophalen en doneren de opbrengst aan een goed doel.

Denk alvast na over klussen in je nieuwe huis

Ga je eerst klussen in je nieuwe woning en staan de meubels nog in je oude huis of de opslag? Dan is dit het moment om na te denken over andere klussen. Verhuis je bijvoorbeeld naar een oud en statig huis? Dan is het verstandig om de isolatie te checken. Een slecht geïsoleerde woning zorgt voor hoge stookkosten. De prijzen van isolatie verschillen per soort maar spouwmuurisolatie bijvoorbeeld kost je in totaal gemiddeld tussen de € 1.100 – € 1.500.

Meten is weten

Meet op wat er allemaal door de voordeur past en demonteer meubelstukken die te groot zijn. Meet ook op of je oude meubelen en gordijnen in je nieuwe woning passen. Het is erg frustrerend om er pas later achter te komen dat je gordijnen te kort zijn en je bank net niet in die hoek past.

Label je verhuisdozen

Een veelgemaakte fout tijdens het verhuizen is het niet labelen of nummeren van de verhuisdozen. Schrijf de plaats van bestemming op iedere verhuisdoos. Zo weet je bij aankomst in de nieuwe woning direct welke verhuisdoos waarheen moet.

Verhuisdozen

Verhuisspecialist

Zie je het zelf helemaal niet zitten om de verhuizing te regelen omdat er al genoeg op je pad komt? Neem een verhuizer in dienst. Door het inschakelen van een verhuisbedrijf geniet je sneller van je woning en weet je zeker dat de verhuizing goed en vakkundig uitgevoerd wordt. Een professionele verhuizer kost gemiddeld € 40 per uur.

Checklist

Om er zeker van te zijn dat je niks vergeet of over het hoofd ziet maak je gebruik van een verhuischecklist. Vraag je verhuizer om een checklist of gebruik 1 van de vele checklisten die je op internet kan vinden.

Bron afbeelding 1: http://www.duic.nl/nieuws/vvd-utrecht-verhuizen-gemeente-kan-50-keer-goedkoper/
Bron afbeelding 2: http://www.rgqualitymoving.com/