blog

Lekkage in de badkamer: wat vergoedt de verzekering?


Als je een lekkage in de badkamer hebt, kan het oplossen van de lekkage en de bijbehorende schade veel geld kosten. Lekkageservice helpt je bij het oplossen, maar wie moet dit betalen? Heb je een opstalverzekering afgesloten voor jouw woning, dan kan de verzekeringsmaatschappij achter deze verzekering (een deel van) de kosten van de lekkage in de badkamer vergoeden. Welke kosten wel en niet vergoed worden door de verzekering als er sprake is van een lekkage in de badkamer, lees je in dit artikel.

Lekkage in de badkamer: dit wordt wel vergoed

Een opstalverzekering vergoedt alle schade aan de woning zelf en alle zaken die aan de woning vastzitten. Hierbij kun je denken aan muren, het plafond en de vloer, maar ook aan de centrale verwarming.

 

Of de opstalverzekering de schade van jouw lekkage in de badkamer vergoedt, is afhankelijk van de manier waarop de schade is ontstaan. De opstalverzekering vergoedt in ieder geval wel de volgende zaken:

– Schade door een lekkage van de centrale verwarming, de waterleidingen of de hierop aangesloten installaties.

– Schade door een lekkage van daken, dakgoten of bovengrondse afvoerpijpen in huis, ook in de badkamer.

– Schade door een lekkage als gevolg van kapotgevroren cv- of waterleidingbuizen.

Heb je te maken met een lekkage door een van bovenstaande situaties, dan vergoedt de opstalverzekering de schade die hierdoor ontstaan is en worden tevens de eventuele kosten van het hak- en breekwerk voor het repareren van de schade vergoedt.

Deze zaken worden niet vergoed

Heb je te maken met een lekkage in de badkamer die je had kunnen voorkomen, dan wordt de schade van de lekkage niet vergoed. Ben je bijvoorbeeld het water vergeten af te sluiten voor je op vakantie bent gegaan en heb je hierdoor een lekkage of heb je een lekkage door slecht onderhoud in de badkamer, dan worden jouw gemaakte kosten niet vergoed door de verzekeringsmaatschappij.