Lekker wonen

Schuifdeuren


Een schuifdeur is een roldeur die uit een of twee bewegende delen bestaat. Door de deur zijwaarts over een rail te laten lopen schuif je deze open.

Vroeger werden schuifdeuren vaak gezien met glas in lood. De huiskamer was in twee ruimtes gedeeld. Het voorste deel van de ruimte werd vaak alleen gebruikt op zon- en feestdagen. Dit werd gedaan om alles mooi en netjes te houden en energie te besparen. Op de zondagen ging dan wel de kachel aan.

Schuifdeuren zijn nog steeds actueel maar worden niet meer op deze ouderwetse wijze gebruikt. Wanneer er schuifdeuren in de huiskamer worden gebruikt kunnen ze in een holle wand worden geschoven zodat er nog volop van de muren gebruik gemaakt kan worden om er meubels o.i.d. tegen aan te zetten.

Toepassingen van schuifdeuren

Schuifdeuren worden toegepast op plaatsen waar een scharnierende deur te veel ruimte inneemt, zoals de uitgang naar een balkon of in een klein appartement in de keuken. Ook worden schuifdeuren gebruikt voor kledingkasten.

Schuifdeur voor kamer en suite

Schuifdeuren kunnen aangepast worden aan je interieur en fraai worden weggewerkt. De schuifdeur is ruimtebesparend en kan gebruikt worden voor een kamer en suite. Deze deuren ogen heel mooi en geven de leefruimte een chique uitstraling.

schuifdeuren kastenwand

Om een kastenwand te creëren is het een uitkomst om een schuifdeursysteem te gebruiken. Dit scheelt enorm veel ruimte en ziet er ook nog eens strak uit. Schuifdeuren zijn er in moderne maar ook klassieke uitvoeringen en kunnen op maat gemaakt worden.

De klassieke uitvoering is vaak in de landelijke stijl terwijl de moderne deuren kunnen zijn voorzien van een acryl toplaag.

Wanneer een kastenwand met schuifdeuren  van ijzerwarenwinkel.org in de woning moet worden geplaatst is het belangrijk dat alles precies moet worden ingemeten.

Verder moet nagedacht worden over kleur en keuze zoals;

  • Klassiek landelijk
  • Modern met glans of zonder glans
  • Handgrepen en verlichting
  • Deurvullingen zoals spiegels

Indeling van de kast, planken en lades