Tuinen

Welke buitenverlichting past bij welke tuinstijl?

De stijl van je tuin wordt niet alleen bepaald door de inrichting en de beplanting, maar ook door de decoratie die je in de tuin gebruikt. Buitenverlichting is één van deze decoratievormen. Lampen in je tuin hebben namelijk niet alleen een praktische functie, maar vooral in de avonduren zijn zij ook blikvangers die het uiterlijk van je tuin kunnen verfraaien. Hiervoor is het uiteraard wel van belang dat de buitenlampen bij je tuinstijl passen. Kunnen kiezen uit een groot aanbod van de meest uiteenlopende buitenverlichting, is ideaal om een buitenlamp te vinden die precies bij de stijl van jouw tuin past. Deze ruime keuzevrijheid vind je bij de webshop van Nostalux.nl, waar meer dan duizend verschillende buitenlampen worden verkocht.

Buitenlampen voor een moderne tuin

De moderne tuinstijl heeft zijn roots in de jaren 1950 en 1960, toen strakke lijnen en een minimalistische inrichting populair waren. Ook nu nog wordt een moderne tuin gekenmerkt door gestroomlijnde vormen en geen overdaad aan details. Een buitenverlichting die hierbij aansluit, gaat op in het tuindecor, waardoor deze haast niet zichtbaar is. Zo kan je bijvoorbeeld een platte, grijze lamp aan je wand aanbrengen. Deze lamp zorgt voor volop verlichting op plekken waar het nodig is, maar trekt verder weinig aandacht.

Buitenverlichting in een klassieke tuin

De klassieke tuinstijl bestaat al vele eeuwen. Anders dan bij de moderne tuin, gaat het bij een traditionele tuin juist om de vele details en bijzondere versieringen. Klassieke tuinen kennen niet voor niets veelal bijzondere decoraties, zoals fonteinen, beelden of in fraaie vormen geknipte heggen. Hierbij passen vanzelfsprekend buitenlampen die ook volop zijn versierd. Kies bij een klassieke tuinstijl dan ook voor verlichting met armaturen en draagconstructies met vele bijzondere details.

Verlichting in een landelijke tuin

Landelijke tuinen zijn gebaseerd op de Engelse tuinen uit de zeventiende eeuw. Zoals het een Engelse tuin betaamt, was de inrichting oorspronkelijk vooral praktisch van aard. Tegenwoordig mag een landelijke tuin echter ook decoraties bevatten, zij het op een minder uitbundige wijze dan bij een klassieke tuin. Een fraaie manier om de balans tussen decoratie en functionaliteit te bewaren, is door lantaarns als buitenverlichting te kiezen. Het kalme uiterlijk van een lantaarn past goed bij een landelijke tuin en bovendien zijn lantaarns in vele stijlen te verkrijgen.