blog

Wat te doen bij een overstroming?


Het is natuurlijk erg vervelend wanneer het zoveel heeft geregend dat uw tuin en misschien wel uw woning onder water is gaan staan. Er zijn een aantal manieren om dit op te lossen en het is dan ook zeker geen overbodige luxe om dit te weten. Wanneer u snel weet wat er gedaan kan worden bij een overstroming, kunt u meteen ervoor zorgen dat er geen schade zal zijn aan zaken in de woning. Wij hopen u voldoende te informeren zodat u weet wat er gedaan moet worden om eventuele waterschade te voorkomen.

 

Juiste spullen aanwezig

U kunt natuurlijk niet weten wanneer er een overstroming zal zijn of dat er enorme wateroverlast is, maar u kunt er ook gewoon altijd vanuit gaan. Nederland heeft natuurlijk een regenachtig klimaat en daarom kan het eigenlijk het gehele jaar wel fout gaan. Een dompelpomp bestellen is dan ook zeker geen overbodige luxe, want deze kan ervoor zorgen dat het water snel uit uw kelder gepompt zal worden.

 

Brandweer inschakelen

Hiernaast is het natuurlijk ook een idee om de lokale brandweer in te schakelen, maar bij grote overlast kan het ook weer een enorme tijd duren voordat deze eindelijk op locatie zijn. Het inlichten kan natuurlijk nooit kwaad, want zo weten zij waar er bepaalde meldingen binnen komen. Het zelf oplossen van de problemen is echter in de meeste gevallen de beste oplossing om enorme schade te voorkomen.

 

Verzekering afsluiten

U doet er sowieso goed aan om een goede woonverzekering af te sluiten. Op deze manier krijgt u een groot deel, of alles, vergoedt van de verzekering bij het hebben van veel financiële schade. Wij raden u aan om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken om zo tot de beste mogelijke deal te komen. Vergelijk deze aan de hand van de zaken die zij vergoeden, de maandelijkse kosten en de voorwaarden van de verzekering.