blog

Beter beveiligen van je woning


Gemiddeld heeft een inbreker enkel 5 minuten nodig voor een inbraak. Bij het beveiligen van je huis is het van groot belang deze vijf minuten voor de inbreker te vertragen. Hoe moeilijker je het de inbreker maakt, hoe sneller deze besluit rechtsomkeert te maken. Hiervoor kun je een aantal dingen doen.

Lichten
Het is voor een inbreker niet prettig op te vallen. Wanneer de inbreker in het licht te werk gaat valt hij op en dit heeft hij liever niet. Het is hierom belangrijk je huis te verlichten en waar mogelijk lichten met een bewegingsdetector te plaatsen. De inbreker wordt door aanspringende lichten uit zijn concentratie gebracht en afgeschrikt. Hierbij zal hij gaan twijfelen of er niet misschien iemand thuis is.

Sloten
Een van de meest voor de hand liggende veiligheidsmaatregelen is de aanschaf van goede sloten. Toch blijft dit wel een belangrijk punt. Tegenwoordig zijn er voor uw deuren goede sloten te verkrijgen met ingebouwde cilinders die de deur op meerdere plaatsen met de muur verbinden. Het wordt hierdoor in technisch opzicht erg moeilijk voor een inbreker om binnen te komen. Er zal met grof geschut gehandeld moeten worden. Dit is niet aan de gelegenheidsdief besteed.

Alarmsysteem
Een goede optie om inbrekers af te schrikken is de installatie van een alarmsysteem. Hierbij kan gekozen worden het alarm met een meldkamer te verbinden. Deze meldkamer kan jou en/of de politie waarschuwen bij een mogelijke inbraak. Een alarm dat niet in verbinding staat met een meldkamer schrikt echter ook af. Door het afgaan van een alarm wordt de aandacht getrokken van voorbijgangers en hier is de inbreker niet blij mee.

Bewakingscamera’s
Een van de beste manieren om je huis preventief te beveiligen is het plaatsen van camera’s. Aangezien inbrekers het liefst ongezien te werk gaan werkt een bewakingscamera zeer afschrikkend. Zelfs wanneer een inbreker toch uw huis binnen komt heeft u beelden van de dader waardoor de kans veel groter is dat deze in de kraag wordt gevat. De beelden vergroten hierbij de bewijslast.