Verbouwen

Wat moet je allemaal weten over epoxyvloeren?


Zogenaamde gietvloeren zijn tegenwoordig meer dan ooit razend populair. Naar alle waarschijnlijkheid trappen we hiermee gewoon een open deur in. Wanneer jij van plan bent om ook een dergelijke vloer in je huis te laten plaatsen zal je tot de vaststelling komen dat je hiervoor een keuze kan maken uit tal van verschillende mogelijkheden. Denk wat dit betreft aan de verschillen tussen enerzijds epoxyvloeren en anderzijds zogenaamde polyurethaanvloeren. Voor deze eerste geldt dat ze vaak worden geprefereerd omdat ze voordelig zijn in vergelijking met een PU-exemplaar. Wil jij graag meer te weten komen over de realisatie van een epoxyvloer in je woning? Dan is het zeker interessant om je nog even te gaan verdiepen in de hieronder terug te vinden informatie. 

Wanneer kan je kiezen voor de plaatsing van epoxyvloeren?

Epoxyvloeren kunnen in verschillende situaties worden voorzien. Om te beginnen zal je tot de vaststelling komen dat je dit type vloer kan laten plaatsen wanneer je bezig bent met de realisatie van een compleet nieuwe woning. Voor ontzettend veel mensen geldt dat ze ervoor kiezen om van bij de start gebruik te gaan maken van een vloer met een naadloos karakter. Dat is ook zeer begrijpelijk. Het is omwille van deze reden dat de zogenaamde epoxyvloeren tegenwoordig ontzettend vaak zijn terug te vinden in nieuwbouwprojecten. In vergelijking met andere vloeren is het echter zo dat je er ook voor zou kunnen kiezen bij het renoveren van een bepaald pand. 

Voor menig aantal vloeren zoals bijvoorbeeld de betonvloer geldt dat ze zich kenmerken door een vrij behoorlijke vereiste hoogte. Deze heeft als gevolg dat ze niet of nauwelijks toegepast kunnen worden in een pand dat wordt gerenoveerd. Dat geldt zeker wel voor de epoxyvloer. Ben je dus met andere woorden een bestaande woning aan het renoveren? In dat geval zal je tot de vaststelling komen dat de keuze voor een vloer vervaardigd uit epoxy al snel kan zijn gemaakt. 

Wat maakt epoxyvloeren zo interessant?

Er zijn heel wat verschillende troeven verbonden aan de realisatie van een epoxyvloer. Voor dit type vloer geldt om te beginnen dat ze één van de zogenaamde naadloze vloeren is op de markt. Dit betekent dat er geen groeven of voegen in terug te vinden zijn. Op deze manier kan er uiteraard voor worden gezorgd dat er ook geen vuiligheid in de groeven terug kan komen waarna het zich daarin kan manifesteren. Dat is een ontzettend belangrijke troef in vergelijking met andere vloeren. Bovendien zorgt bovenstaande er natuurlijk eveneens voor dat epoxyvloeren in de praktijk zeer eenvoudig schoon te maken zijn. Bij vloeren waarbij er wel sprake is van groeven of voegen wil dat in de praktijk nog wel eens een probleem zijn. Dat geldt echter gelukkig niet voor dit exemplaar. Wil je dus met andere woorden geen of in ieder geval weinig omkijken hebben naar je vloer? Dan is het zeker de moeite waard om te kiezen voor de realisatie van een vloer via g-vloeren.nl, gemaakt van epoxy. De onderhoudsvriendelijke eigenschappen vormen voor heel wat mensen in de praktijk dan ook zowat de belangrijkste reden om te kiezen voor het laten realiseren van epoxyvloeren.